Pilot yolcu olarak bindiği uçağı düşürmek istedi. Motorları durdurmaya çalıştı

Pilot yolcu olarak bindiği uçağı düşürmek istedi. Motorları durdurmaya çalıştı
ABD’de Alaska Havayolları’na ait bir uçakta görevde olmayan bir pilot, uçağı düşürmeye çalıştığı iddiasıyla tutuklandı.

Yetkililer, görev dışında olan bir pilotun "zihinsel çöküntü" yaşadığını ve San Francisco'ya giden Alaska Havayolları uçağını motorları kapatarak düşürmeye çalıştığını iddia etti.

44 yaşındaki Joseph David Emerson , kokpitte otururken uçuş sırasında jetin yangın söndürme sistemini etkinleştirmeye çalıştı.

Uçakta ise 80 yolcu 3 de görevli bulunuyordu.

Uçaktaki mürettebat, durumu hemen Hava Trafik Kontrol Bürosu’na bildirdi. Bir pilotun, “Motorları bozmaya çalışan adamı yakaladık, şu an arka tarafta, sakin duruyor” dediği duyuldu.

UÇAK ACİL İNDİ

Emerson’un uçağı kullanmadığı, ancak kokpitte kaptan pilot ve ikinci pilotla birlikte olduğu ifade edildi. Emerson’un etkisiz hale getirilmesinin ardından uçak, Oregon eyaletindeki Portland’a acil iniş yaptı. Emerson, polis ekiplerine teslim edildi.

alaska-pilot-004.webp

CİNAYETE TEŞEBBÜS SUÇLAMASI

Emerson, 83 kez “cinayete teşebbüs”, 83 kez “dikkatsizce tehlikeye atma” ve “bir hava aracına zarar verme” suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Emerson’un Multnomah Gözaltı Merkezi’nde tutulduğu bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. FBI, olayın hiçbir tehlike arz etmediğini ve seyahatin güvenli olduğunu açıkladı. Yolcular, başka bir uçakla San Francisco’ya doğru tekrar havalandı.

Alaska Havayolları sözcüsü, "Çekildiğinde kanattaki bir valf kapanarak motora giden yakıtı kesiyor.Çekildikten sonra hatta bir miktar yakıt kaldı ve mürettebatımızın kolları sıfırlamak için gösterdiği hızlı tepki, yakıt akışını yeniden sağladı ve yakıt açlığını önledi." dedi.

nypichpdpict000062253457-1-001.webp