Pınar Gültekin davasında adı geçen savcı istifa etti

Pınar Gültekin davasında adı geçen savcı istifa etti
Pınar Gültekin cinayeti soruşturmasında dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i vahşice öldüren Cemal Metin Avcı’nın ifadelerinde adı geçen savcı D.Y. istifa etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) öğrencisi Pınar Gültekin, Cemal Metin Avcı tarafından vahşice öldürülmüştü. 16 Temmuz’da öldürülen Gültekin’in cansız bedeni olaydan 5 gün sonra ormanlık alanda bir varilin içinde bulundu. Pınar önce darp edilmiş, sonra boğazı sıkılarak boğulmuş, daha sonra cesedi bir varile konularak yakılmıştı. Üzerine de beton dökülmüştü. Başlatılan soruşturmada kısa sürede failin izine ulaşıldı. Muğla’da bir bar işleten Cemal Metin Avcı olayın faili olarak yakalandı. Sorgusunda Pınar’ı öldürdüğünü itiraf den Avcı, Pınar’ı suçlayan bazı iddialar da ortaya attı.

İFADESİNDE SAVCI D.Y.’DEN BAHSETTİ

Hürriyet''ten Musa Keler''in haberine göre; Avcı tutuklanıp cezaevine gönderildikten bir süre sonra savcılığa başvurarak “Ek ifade vermek istiyorum” dedi ve hazırladığı 6 sayfalık ifadesinde de öldürdüğü Pınar Gültekin’i suçlamayı sürdürdü. İlişkileri olduğunu söyleyen Avcı, Pınar’ın bu ilişkiyi eşine söylemekle tehdit ederek kendisinden sürekli para istediğini öne sürdü. Avcı bu ifadesinin bir bölümünde de Muğla Adliyesi’nde görevli savcı D.Y.’den bahsetti.

Avcı ifadesine savcı D.Y.’nin de Pınar Gültekin ile ilişkisi olduğunu öne sürdü. Avcı''nın ifadesine göre; savcı D.Y., Pınar’ın düşük notları için okul dekanı ve hocalarıyla da görüşmüştü. Bir süre sonra da bu ilişkiden dolayı Pınar Gültekin’e baskı yapmaya çalışmıştı. Bütün bunları Pınar’ın kendisine anlattığını söyleyen Avcı’nın iddiasına göre Pınar kendisine “Savcı D. bile bana bir şey yapamıyor, sen kimsin, sen mi yapacaksın” da demişti. Avcı, savcının arabasını satmak istediğini, bu yüzden bir arkadaşının savcıyı kendisine yönlendirmesiyle tanıştıklarını da anlattı; “Ben başta savcı D. olayına inanmamıştım ama savcı ile tanıştıktan sonra inandım” dedi.

BAŞMÜFETTİŞ SORUŞTURUYOR

Avcı’nın bu ifadelerinin ardından HSK tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma için bir başmüfettiş görevlendirildi. Bu süreçte Savcı D.Y.’nin tayini Erzurum’a çıktı. Fakat izne ayrılan savcı D.Y., Erzurum’da göreve başlamadan HSK’ya istifa dilekçesini gönderdi. D.Y. dilekçesinde istifa gerekçesini ‘ailevi sebepler’ olarak belirtti. Hürriyet’in ulaştığı savcı D.Y. istifasının Pınar Gültekin olayı ile bir alakasının olmadığını, ‘özel sebeplerden’ dolayı istifa ettiğini söyledi.

“Fail Cemal Metin Avcı’nın ifadelerinde adınız geçiyor?” şeklindeki soruya ise “Olabilir” diye yanıt verdi. D.Y., HSK’nın kendisi hakkında bir soruşturma yürütüp yürütmediğine ilişkin soruya ise “Bilmiyorum” cevabını verdi. D.Y., Pınar Gültekin’i tanıyıp tanımadığı yönündeki soruya ise yanıt vermedi.

HSK’nın başlattığı soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında istifa eden savcının yanı sıra Cemal Metin Avcı’nın ve ifadelerde adı geçen diğer kişilerin de ifadesine başvurulacak.

İlgili Haberler