Poco, Xiaomi'den ayrıldı

Poco, Xiaomi'den ayrıldı
Çinli teknoloji devi Xiaomi, alt markası olan Poco'yu bağımsızlaştırıyor. Xiaomi Hindistan'ın Genel Başkan Yardımcısı tarafından yapılan açıklamalara göre Poco, bundan sonra Xiaomi'den bağımsız olarak çalışmalarını sürdürecek.

Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi, son dönemlerin en çok konuşulan şirketlerinden bir tanesi. Çünkü Xiaomi, hem amiral gemisi hem de orta segment akıllı telefonlarıyla ve uygun fiyat etiketleriyle göz dolduruyor. Hatta akıllı telefon sektörünün önemli platformlarından olan AnTuTu'nun aralık ayının en iyi orta segment telefonları listesi, neredeyse tamamen Xiaomi ile dolu. Ayrıca şirket, yenilikçi ürünleriyle de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Webtekno'da yer alan habere göre Xiaomi, sadece kendi markasıyla çalışmalarını yürütmüyor. Örneğin "Redmi" ve "Poco" da Xiaomi'ye ait alt markalar. Dev şirket, geçtiğimiz yılın ocak ayında aldığı bir karar ile Redmi'yi iyiden iyiye markalaştırma yoluna gitti ve Redmi, şu anda tam anlamıyla olmasa da bağımsız bir şekilde çalışmalar yürütüyor. Xiaomi şu sıralar, Poco için de aynı şeyleri yapmak üzere harekete geçmiş durumda.

Xiaomi Hindistan'ın Genel Başkan Yardımcısı Manu Kumar Jain, bugün yaptığı açıklamalarla Poco'nun artık bağımsız bir marka olacağını ifade etti. Bu çok önemli açıklamanın Hindistan'dan geliyor oluşu, Poco'nun ilerleyen dönemlerde Hindistan'ı daha fazla önemseyeceğini gösteriyor.