Polislik sınavı ne zaman yapılacak. 27. Dönem POMEM sınavları nasıl olacak

Polislik sınavı ne zaman yapılacak. 27. Dönem POMEM sınavları nasıl olacak
Polis olmayı isteyen binlerce aday tarafından merak edilen POMEM sınavı, araştırılmaya başlandı. 27. Dönem POMEM sınavı ne zaman, hangi gün yapılacak? Peki, Polis Akademisi Başkanlığı'ndan polislik sınavı tarihi geldi mi? POMEM sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak? Ayrıntılar haberimizde...

27. Dönem POMEM sınavı ne zaman? Soruları heyecanla sınavı bekleyen adaylar tarafından merak konusu oldu. 15 Şubat''ta ön sağlık kontrolünden geçen kişiler polislik sınavı için tarih bekliyor. Peki, Polis Akademisi Başkanlığı''ndan açıklama geldi mi? Ayrıntılar haberimizde...

27. DÖNEM POMEM SINAVI NE ZAMAN?

27. Dönem POMEM sınav tarihleri henüz belirlenmedi. Konuyla ilgili akademiden açıklama gelir gelmez haberimizde olacaktır.

POMEM SINAVI (POLİSLİK SINAVI) NASIL OLACAK?

Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. POMEM''e giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılır.

İnternet üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adayların POMEM Giriş Sınavları yapılacaktır. Adayların ikamet illerine göre belirlenen sınav merkezleri ve sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. Hakkında "Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz" kararı verilen adaylar, aynı başvuru dönemi içinde başka bir sınav komisyonuna başvuramazlar. Sınav komisyonu kararlarına itiraz edilemez.

POLİS AKADEMİSİ’NDEN POMEM DUYURUSU

POMEM sınav giriş yerleri Polis Akademisi Başkanlığı’ndan yapılan açıklama ile yayınlandı. Yapılan duyuruda “27. Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında, aday değerlendirme ve seçme sınavı ön sağlık kontrolüne katılacak olan adaylar sınav merkezlerini, T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir. İlan edilen sınav tarihi ve sınav merkezinde adaylara ön sağlık kontrolü yapılacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğindedir.

Adayların, Sınav Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir.” ifadeleri kullanıldı.