Polisten kaçarken yere çakıldı

Polisten kaçarken yere çakıldı
İstanbul Beyoğlu'nda düzenlenen operasyonda polisten kaçarken 3'üncü kattan atlayan şüpheli yaralandı. Şüphelinin, Fatih'te bulunan bir döviz bürosundan 700 bin liralık soygun suçundan arandığı ve suç ortakları olan 1'i kadın 6 kişinin daha önce tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi. 

Alınan bilgiye göre, Fatih Haseki Sultan Mahallesi üzerinde bulunan bir döviz bürosuna 30 Kasım 2020''de, Suriyeli oldukları belirtilen 6 şüpheli, yine Suriyeli kişinin işlettiği döviz bürosuna geldi. İçeride bulunan döviz bürosu sahibi ile yabancı uyruklu görevlileri bıçak ve silah tehdidi ile etkisiz hale getiren soyguncular, bir çalışanın boynuna halat bağladı. Soyguncular döviz bürosunda bulunan yaklaşık 700 bin lirayı siyah bir çantaya koyarak olay yerinden kaçtı. 

ÇALIŞANIN İŞ BİRLİĞİ YAPTIĞI TESPİT EDİLDİ

Polis ekiplerince yapılan çalışmada döviz bürosundaki Suriyeli kadın çalışanın gaspçı çete ile işbirliği yaptığı belirlendi. Soygunu yaptıkları belirlenen 1''i kadın çalışan olmak üzere 7 şüphelinin kimliği tespit edilerek, düzenlenen operasyonda bu kişilereden 6''sı yakalandı. Gasp suçundan nöbetçi mahkemeye sevk edilen 1''i kadın 6 kişi tutuklandı. Fakat, gasp edilen 700 bin lira bulunamadı.

İZİ BELİRLENDİ, OPERASYON BAŞLARI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 7''nci gaspçının Beyoğlu Şehit Muhtar Mahallesi, Süslü Saksı Sokak''taki bir binanın 3''üncü katında kaldığını tespit etti. Şüpheli C.H.M., dün öğle saatlerinde polislerin binaya girdiklerini fark edince binanın arka tarafından bir işyerinin çatısına atlamak isterken dengesini yitirerek, önce bir restoranın önündeki masasının üzerine, ardından yere düştü. Yaralanan şüpheli için ambulans çağrıldı. Yaralı şüpheli Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi''ne kaldırıldı.

Döviz bürosunun hukuk danışmanlığını yapan adını söylemeyen avukat, "6-7 ay önce gasp olayı oldu. Adamın burada olduğunu bulmuşlar. Kapıyı çalıyorlar. Bu kişi 3''üncü kattan atlıyor. Döviz bürosundan 700 bin TL gasp etmişler" dedi. Beyoğlu''ndaki olayı gören bir kişi ise "Mavi olan binadan bir kişinin atladığını daha sonra yere düştüğünü gördüm. Sağlık durumunu bilmiyorum" açıklamasında bulundu.

SOYGUN VE KAÇMA GİRİŞİMİ KAMERALARDA

Fatih''teki soygun ve Beyoğlu''nda yeri tespit edilen şüpheli C.H.M.''nin çatıdan düşme anları kameralarına yansıdı. Görüntülerde döviz bürosunun bulunduğu binaya giren şüpheliler, soygun ardından içinde 700 bin lira bulunan siyah bir çanta ile çıkarken görülüyor.

Görüntülerde ayrıca, çevredeki esnafın sesler üzerine iş yerlerinden çıkıp çevreye bakınmaları ve gasp edilen kişinin dışarıya çıkıp boynundaki halatı çıkarması ve kaçması da yer alıyor.

Firari şüpheli C.H.M.''nin, operasyon sırasında çatıdan restoran önündeki masaya çarparak yere düştüğü anlar da kameraya yansıyor. (DHA)