Posta götürmeye gittiği köyde karşılaştı. 37 yıldır peşinden ayrılmıyor

Posta götürmeye gittiği köyde karşılaştı. 37 yıldır peşinden ayrılmıyor
Edirne’de emekli postacı Recep Mirzan, 37 yıl önce posta götürmek için gittiği köyde yaralı bir kuğu buldu. Kuğuyu iyileştiren ve “Garip” adını veren Mirzan, “Çağırdığım zaman gelir. Nehir taşkınlarında bile buradan gitmedi. Eskiden daha dinçti, artık yaşlandı. Ölürse ona burada güzel bir mezar yapacağım ama beraberce daha çok yaşarız inşallah." diye konuştu.

Edirne'de emekli postacı Recep Mirzan'ın yıllar önce çalışırken yaralı halde bulup iyileştirdiği ve "Garip" adını verdiği kuğuyla dostluğu ilgi çekiyor.

Edirne'de emekli postacı Recep Mirzan'ın, 1984 yılında mektup götürdüğü köyde yaralı halde bulup iyileştirdiği ve "Garip" ismini verdiği kuğu ile dostluğu 37 yıldır sürüyor.

2021-ocak-kuguiledayi-1-1.jpg

Posta dağıtmak için gittiği, merkeze bağlı Sarayakpınar köyünde yaralı bir kuğu gören Mirzan, kuşu tedavisi için Edirne'deki evine getirdi.

Mirzan'ın, kırık kanadı nedeniyle "Garip" ismini verdiği ve tedavi ettiği kuğu, uçabilecek duruma gelmesine rağmen postacıyı terk etmedi.

2021-ocak-kuguiledayi-2.jpg

BESLEDİĞİ HAYVANLARDAN EN DEĞERLİSİ
Mirzan'ın bahçesindeki kümeste kalan Garip, sahibine günün her anında arkadaşlık ediyor. Mirzan'ın bahçe işleri yaptığı ya da dinlendiği sırada hep yanında olan kuğu, akşam yürüyüşlerinde de eşlik ediyor.

Mirzan, AA muhabirine, yıllar önce eşinin vefat ettiğini, zamanının büyük bölümünü çok sevdiği hayvanlarıyla geçirdiğini söyledi.

2021-ocak-kuguiledayi-3.jpg

Beslediği hayvanlardan en değerlisinin "Garip" olduğunu belirten Mirzan, "Postacı olarak çalışırken Sarayakpınar köyünde kışın güzelimi, arkadaşımla beraber bir bahçede gördük. Öğlene kadar posta dağıtırken araçta durdu. Öğleden sonra buraya getirdim." dedi.

2021-ocak-kuguiledayi-1.jpg

"ESKİDEN DAHA DİNÇTİ, ARTIK YAŞLANDI" 
Mirzan, kuğunun yaralı sol kanadını tahta parçaları ve iple sarıp iyileştirdiğini ifade ederek, "Şu an kanadı biraz düşük ama sağlam. Çağırdığım zaman gelir. Ben 63 yaşındayım. Onun yaşı benden fazladır belki. 1984'den beri burada, hiç ayrılmadı yanımdan. Nehir taşkınlarında bile buradan gitmedi. Eskiden daha dinçti, artık yaşlandı. Ölürse ona burada güzel bir mezar yapacağım ama beraberce daha çok yaşarız inşallah." diye konuştu. 

2021-ocak-kuguiledayi-4.jpg

KORUNAKLI YERLERDE UZUN YAŞAYABİLİYORLAR
Saflığın ve asaletin sembolü ötücü kuğu (Cygnus cygnus) doğada 30-35 yıl, korunaklı yerlerde ve tabiat parklarında çok daha uzun süre yaşayabiliyor. Türkiye'ye özellikle kışın gelen ötücü kuğular, baharda üremek için Kuzey Avrupa'ya göç ediyor.

thumbs-b-c-a9834fb2308fdea680d6ac0f34bc043f.jpg

Kaynak: DHA