Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, üniversiteden kovuldu

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, üniversiteden kovuldu
Prof. Dr Mehmet Çilingiroğlu, katıldığı canlı yayında Habertürk sunucusu Didem Arslan ile yaşadığı tartışma ve vatandaşların maske kullanması gerektiğini söylemesi sonrası Koç Üniversitesinden kovulduğunu açıkladı.

Habertürk’ün canlı yayınında sunucu Didem Aslan ile yaşadığı tartışma ve sonrasında yayını terk etmesiyle gündeme gelen Prof. Dr Mehmet Çilingiroğlu, Koç Üniversitesi’ndeki işine son verildiğini açıkladı.

CNN Türk’ün canlı yayınında kendisine gelen bir mail ile işine son verildiğini belirten Çilingiroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Koç Üniversitesi benim iş akdime son verildiğini bir maille bana bildirdi. Gerekçesi yayına izinsiz çıkmak. Ben hiç birkimseye ihtiyacım yok. Koç Üniversitesi'ne çok emeğim geçti. Koç Üniversitesi'nin adının dünyada saygın yerlere gelmesi için elimden geleni yaptım. Yayınlarıma koydum üniversitenin adını. Beni atsan ne olur atmasan ne olur. Benim sana ihtiyacım yok"

FLAŞ İDDİA: YAYINDAN 4 GÜN ÖNCE GÖREVDEN ALINMIŞ!

Öte yandan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu'nun, söz konusu yayından 4 gün önce Koç Üniversitesi tarafından görevden alındığı iddia edildi. 

Gazeteci Ersoy Dede, Koç Üniveristesi'nin 27 Mart 2020 tarihinde Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu'na gönderdiği görevden alınma yazısını "Öyle anlaşılıyor ki Sn. Çilingiroğlu canlı yayında değil, yayından dört gün önce görevden alınmış. Ve öyle anlaşılıyor ki vatansever olduğu için değil, başka bir üniversitede göreve başladığı için.. yani ne gerek vardı insanlara bu pozu yapmaya?! Seven yine severdi seni be hocam" notuyla paylaştı.

kocuni.jpg

KOÇ ÜNİVERSİTESİ AÇIKLADI

Koç Üniversitesi kaynakları T24’e, Prof. Çilingiroğlu için yapılan işlemin, “ocak ayında biten misafir profesörlük” konumu nedeniyle adının üniversite web sitesinden kaldırılmasından ibaret olduğunu söyledi. “Misafir” statüsü ve sözleşme olmadığı için “fesih ve kovulma”nın söz konusu olmadığını, durumun Prof. Çilingiroğlu’na da bildirildi belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Prof. Dr Mehmet Çilingiroğlu, Habertürk’te katıldığı canlı yayında sunucu Didem Aslan ile girdiği polemik sonrası yayını terk etti. Sonrasında CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtlayan Çilingiroğlu, vatandaşlara maske takma uyarısında bulunmuştu.