Prof. Dr. Özlü'den son dakika uyarısı!

Prof. Dr. Özlü'den son dakika uyarısı!
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, uyarılarda bulundu. Özlü,  “Karşımızdaki insanı, tek bir kişi gibi görmeyelim. Biz onunla karşılaştığımızda, onun temas ettiği eşi, dostu, ailesi, yakınları, konu komşusu, işyeri arkadaşları, çarşı-pazarda veya toplu taşımada karşılaştığı yabancı kişilerle de karşılaşmış oluyoruz, aslında” ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Twitter hesabından korona virüs salgını ile ilgili yaptığı paylaşımda, Kurban Bayramı yaklaşırken tedbirlerin unutulmaması gerektiğini vurguladı. 

"KARŞIMIZDAKİ İNSAN TEK BİR KİŞİ DEĞİL"   

Özlü, "Karşımızdaki insanı, tek bir kişi gibi görmeyelim. Biz onunla karşılaştığımızda, onun temas ettiği eşi, dostu, ailesi, yakınları, konu komşusu, işyeri arkadaşları, çarşı-pazarda veya toplu taşımada karşılaştığı yabancı kişilerle de karşılaşmış oluyoruz, aslında

Sahil ve plajlarda, kalabalık sokaklarda, park ve bahçelerde, hayvan pazarlarında, toplu taşımada, kurban kesim yerlerinde, Cuma ve bayram namazlarında, tatil beldelerinde, turistlik tesislerde, bayram ziyaretlerinde bunu unutmayalım. Karşımızda bir değil, binlerce kişi var

Çaresiz değiliz, umutsuzluğa kapılmayalım, tedbirli olmak yeterli. Maske, mesafe ve hijyene tam uyarsak, bulaşma %100’e yakın önleniyor." ifadelerini kullandı. 

 

ek-aciklama-2020-07-27-234627.jpg