Prof. Dr. Taşova: Adana’da yoğun bakım yatakları yeniden doldu

Prof. Dr. Taşova: Adana’da yoğun bakım yatakları yeniden doldu
Ç.Ü Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, pandemiye bağlı olarak yoğun bakım yataklarının tamamen dolduğunu açıkladı.

Yalçın Memiş - Adana

Prof. Dr. Yeşim Taşova, pandemiye bağlı olarak yoğun bakım yataklarının tamamen dolduğunu açıkladı. Eski Başhekim Taşova, yeni yatakların açılmaya başlandığını ve yatan hastalarında genelde aşısız kişiler olduğunu vurguladı, aşı olma çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca''nın son paylaştığı, 20-26 Kasım haftasını kapsayan tabloya göre vaka artışında Adana ikinci sırada yer aldı. 100 bin kişide görülen vaka sayısında 416,65 oranına sahip Adana''da maske, mesafe ve hijyen kuralları maalesef dikkate alınmıyor.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, haber portalımıza yaptığı açıklamada vaka sayılarındaki artışın hastanelere de yansıdığını belirterek, "İlk zamanlara göre daha iyi yönetiyoruz çünkü neyle karşılaştığımızı biliyoruz. Özellikle hiçbir şey bitmeden bu dalganın başlamış olması hem sağlık sistemine yük olabileceği gibi sağlık çalışanlarına da zorlu oluyor. Bu salgın uzadı ve uzayacak. Salgının eğrisi bu şekilde gidecektir. İnsan gücü dahil tüm imkanların çok akıllıca ve randımanlı kullanılması gerekir" dedi.

Balcalı''da yoğun bakım yataklarını doldurduklarını belirten Prof. Dr. Taşova, "Diğer hastanelerden gelen bilgilerde bu yönde. Yoğun bakım yataklarımız şuan tam olarak dolu. İlk büyük salgında kapattığımız yataklar vardı ama onları da açacağız. Buradaki en önemli unsur aşı. Yoğun bakımda yatanların çok önemli bir kısmı aşısız veya tam aşı olmayan kişiler" ifadelerini kullandı.