Rahmi Turan: "İktidarın sık sık bahsettiği hukuk devleti nerede?"

Rahmi Turan: "İktidarın sık sık bahsettiği hukuk devleti nerede?"
Sözcü yazarı Rahmi Turan, gazetemiz yazarı Yavuz Selim Demirağ'a saldıranların serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Turan, "İktidarın sık sık bahsettiği hukuk devleti nerede?" dedi.

Gazetemiz yazarı Yavuz Selim Demirağ'a saldıranların serbest bırakılmasına tepki gösteren Sözcü yazarı Rahmi Turan, "İktidarın sık sık bahsettiği hukuk devleti nerede? Mülkün temeli olan adalet nerede? Ara da bul, bulabilirsen!" ifadelerini kullandı.

Saldırganların ifadelerinde "Trafikte tartıştık, dövdük" sözlerini köşesine taşıyan Turan, "Şehir eşkıyaları “Trafikte takıştık, o yüzden dövdük” dediler ve savcı hepsini serbest bıraktı! İşte ülkemizin adaleti! Yumruk atma, çene kırma, sopa ile kafa yarma, insanların ağzını burnunu dağıtma suç olmaktan çıktı demek ki! Böyle hukuksuz davranışlar yüzünden yargıya güven son derece azaldı! Yazık!" diye yazdı.

İşte Rahmi Turan'ın "İşte bizde adalet bu" başlıklı yazısı: 

Türkiye'de demokrasi gitgide daha ağır yaralar alıyor. İftiralar, tehditler derken, yumruk ve sopalarla iğrenç bir vahşet başladı! İşlenen bu suçların cezası var mı? Yasalarda var ama uygulamada yok!

İktidarın sık sık bahsettiği hukuk devleti nerede? Mülkün temeli olan adalet nerede? Ara da bul, bulabilirsen!
Cani ruhlu yaratıkların sopalarla ağır yaralayıp hastanelik ettikleri Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ'ın gazetelerde çıkan fotoğrafları bile saldırının dehşetini gösteriyor!
Polis görevini yapıp 6 saldırganı yakaladı. Peki, yakalandılar da ne oldu?
Şehir eşkıyaları “Trafikte takıştık, o yüzden dövdük” dediler ve savcı hepsini serbest bıraktı! İşte ülkemizin adaleti!
Yumruk atma, çene kırma, sopa ile kafa yarma, insanların ağzını burnunu dağıtma suç olmaktan çıktı demek ki!
Böyle hukuksuz davranışlar yüzünden yargıya güven son derece azaldı! Yazık!
Adaleti olmayan ülkelerin geleceği de olmaz!

İlgili Haberler