Şampiyonlar Ligi'nde finalin adı: Real Madrid-Liverpool

Şampiyonlar Ligi'nde finalin adı: Real Madrid-Liverpool
UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Real Madrid, 4-3 kaybettiği ilk maçın rövanşında Manchester City'yi geriden gelerek 3-1 mağlup etti ve final biletini kaptı. Real Madrid, finalde Liverpool ile karşı karşıya gelecek.

Liverpool''un ardından Şampiyonlar Ligi''nde finale kalacak ikinci takımın belli olacağı maçta Real Madrid, Santiago Bernabeu''da Manchester City''yi ağırladı.

Gollü geçen ilk maçın aksine iki takım da ilk yarıda gol bulamazken ikinci yarının büyük bir bölümü de golsüz eşitlikle geçildi.

Maçın son bölümüne 0-0''lık eşitlikle girilirken dengeyi Manchester City''de Riyad Mahrez bozdu. 73. dakikada Bernardo Silva''nın pasında ceza sahasında topla buluşan Mahrez, düzgün bir vuruşla ağları buldu ve takımını öne geçirdi.

1 DAKİKADA 2 GOL

Karşılaşmanın sonuna 6 dakika eklenirken Real Madrid, Rodrygo''nun 90. ve 90+1. dakikalarda bulduğu gollerle maçı uzatmaya taşımayı başardı.

Uzatma bölümüne hızlı başlayan Real Madrid, 93. dakikada penaltı kazandı. Penaltı vuruşunu gole çeviren Karim Benzama, skoru 3-1''e getirdi. Benzema, bu golle 2021/22 Şampiyonlar Ligi sezonundaki 14. golünü kaydetti.

Kalan sürede üstünlüğünü korumayı başaran Real Madrid, Manchester City''yi eleyerek finalde Liverpool''un rakibi oldu.

Real Madrid ile Liverpool arasındaki Şampiyonlar Ligi Final mücadelesi 28 Mayıs''ta Fransa''nın başkenti Paris''teki Stade de France''ta oynanacak.

İlgili Haberler