Rektörün lüks düşkünlüğü: Jakuzi, balon salıncak, led ışıklı makyaj aynası

Rektörün lüks düşkünlüğü: Jakuzi, balon salıncak, led ışıklı makyaj aynası
Sayıştay, üniversite bütçesinden rektörlük lojmanındaki konutuna jakuzi, balon salıncak, elektrikli süpürge ve led ışıklı makyaj aynası gibi eşyalar alan rektörün, yaptığı harcamaları faiziyle ödemesine karar verdi

Türkiye’de, rektörlerin üniversite bütçesinden yaptığı lüks harcamalar tartışılmaya devam ederken bir taşra üniversitesi rektörü çıtayı yüksekseltti. Rektör, üniversiteye ait konuta jakuzi, sinek öldürücü, balon salıncak, elektrikli süpürge, piknik termos, budama testeresi, led ışıklı makyaj aynası ve robot duş seti aldı.

Rektör, malzemelerin tamamı için üniversite bütçesi kullanıldı.

SAYIŞTAY, YARGILAMA BAŞLATTI

Birgün''den Mustafa Bildircin''in aktardığı habere göre, üniversitede incelemelerde bulunan denetçinin, “Kamu zararı” tespiti üzerine Sayıştay, yargılama başlattı. Ödemesi üniversitenin kasasından yapılan satın alma işleminde imzası bulunmayan bir yöneticiye yönelik, “Sorumluluğu bulunmamaktadır” kararı alınırken rektöre, “Harcanan paranın bir bölümünü üniversiteye ödeme” cezası verildi.

MAKAM ARACINI HAVALİMANINDA BEKLETTİ

Sayıştay, üniversite rektörünün Ankara’ya gittiği zaman kullanmak üzere Esenboğa Havalimanı’nda makam aracı bekletmesi ile ilgili de yargılama gerçekleştirdi. Kararda, rektörün resmi araç ve şoförle birlikte Ankara’ya gelmesi durumunda ortaya çıkacak harcırah ve yakıt giderleri ile aracın Ankara’da bekletilmesi ile ortaya çıkan maliyetin karşılaştırılması gerektiği belirtildi. Karşılaştırma yapılmadan sağlıklı bir karar verilemeyeceğinin altını çizen Sayıştay, “Kamu zararı oluşmamıştır” diyerek dosyayı kapattı.

İSTİFA EDEN REKTÖR AKILLARA GELDİ

Sayıştay’ın kararları, adı lüks makam araçları, tartışmalı ihaleler ve jakuzili lojmanıyla anılan Siirt Üniversitesi eski rektörü Murat Erman’ı hatırlattı. Sağlık sorunlarını gerekçe göstererek üniversiteden istifa eden Erman’ın, üniversiteye ait bir aracı Ankara Esenboğa Havalimanı’nda bekletmesi, konutuna jakuzi yaptırması ve her ay 4 bin liraya yakın elektrik faturası ödetmesi birçok kez gündem oldu.