Restoranlar artık bunu yapmak zorunda. Bugün resmen başladı

Restoranlar artık bunu yapmak zorunda. Bugün resmen başladı
Restoranlar için getirilen kapı önüne ve masaların üstlerine fiyatların konması zorunluluğu bugün resmen başladı. Söz konusu değişiklik için çıkarılan yönetmelik 19 Aralık’ta Resmi Gazete’de yayınlanmıştı.

Ticaret Bakanlığı'nın, Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i, 19 Aralık 2023'te Resmi Gazete'de yayımlanmış ve işletmelere 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçiş süreci tanınmıştı.

Yönetmeliğe göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu iş yerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde ise iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılacak, takılacak veya konulacak.

Yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmeler, düzenleme doğrultusunda fiyat listelerini kapılarının önüne koymaya başladı. Kimi işletmeler de fiyat listelerini restoran ve kafelerin camına asarak düzenlemeye uyum sağladı.

İşletmeci ve müşteriler, yeni yönetmenliğe ilişkin değerlendirmede bulundu ve düzenlemeden duydukları memnuniyeti dile getirdi.