Atom Karınca'nın zaferi: Rıza Çalımbay, Sivasspor'un tarihine geçti

Atom Karınca'nın zaferi: Rıza Çalımbay, Sivasspor'un tarihine geçti
Rıza Çalımbay, Sivasspor'u tarihinde ilk kez Türkiye Kupası finaline taşıdı. Çalımbay, "Son 2 sezondur Avrupa'ya gidiyorduk. Kupayı da alıp, 3. kez gitmek ve bu kez orada da başarılı olmak istiyoruz" dedi

Türk futbolunun Atom Karıncası o. Futbolculuğunda takmışlardı bu ismi; çalışkanlığı nedeniyle. Teknik direktörlüğünde de aynı çalışkanlığını devam ettiriyor.

Çalıştırdığı her takımı çıkışa geçiren Rıza Çalımbay, şimdi de memleketi Sivasspor''u başarıdan başarıya koşturuyor.

Son 2 sezonda Avrupa Kupaları''na katılma başarısı gösteren Sivasspor, 3. kez katılmanın eşiğinde. 

Kırmızı beyazlı takım tarihinde ilk kez Türkiye Kupası finaline kalırken, Rıza Çalımbay da kulüp tarihine adını yazdırdı. Çünkü daha önce Sivasspor kupa finaline kadar hiç çıkamamıştı.

Çalımbay, "Son 2 sezondur Avrupa''ya gidiyorduk. Kupayı da alıp, 3. kez gitmek ve bu kez orada da başarılı olmak istiyoruz" dedi.

Yarı finalde Alanyaspor ile çok çekişmeli iki maç oynadıklarını belirtti Çalımbay ve şöyle devam etti:

"Buraya kolay gelmedik. Sezon boyunca eksiklerle çok uğraştık. Sakatlıklar, ayrılan futbolcular oldu. Ama kadrodaki arkadaşlar çok özverili mücadele ettiler. Gerekirse iki kişilik oynadılar. Kupada finale çıkmamız bu çalışmanın karşılığı oldu. Şimdi finalde Kayserispor''la oynayacağız. İki komşu ilin takımı. İyi maç olacak. Elbette ki tek hedefimiz kupayı Sivas''a getirmek. Üst üste 3. kez Avrupa''ya kupayı alırsak gidebiliriz. Biz bunu başarıp, Avrupa''da da kendimizi göstermek istiyoruz."

Çalımbay, İstanbul''daki Sivaslılara da seslendi: 

"Final Atatürk Olimpiyat Stadı''nda. 26 Mayıs''ta. Tüm Sivaslıları maça bekliyorum. İstanbul''da ne kadar çok Sivaslı olduğunu biliyoruz. Şimdi destek zamanı. Takımlarını yalnız bırakmasınlar. Biz de onlara karşılığını kupayı kazanarak verelim."

İlgili Haberler