Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi kimdir

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi kimdir
Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, bir polis memuru tarafından vuruldu. Peki Altuğ Verdi kimdir? Müdürün şehit olduğu öğrenildi. Erdoğan şehit müdür ile ilgili bilgi aldı. Şehit müdür bugün son yolculuğuna uğurlanıyor

Altuğ Verdi kimdir? Ne oldu? Altuğ Verdi'nin sağlık durumu nasıl? Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, emniyet binasında bir polis memuru tarafından vuruldu. Saldırıda personel şube müdürü Ercan Polat ile iki koruma polisi yaralandı. Silahlı saldırının neden gerçekleştiği ise henüz bilinmiyor. Vurulan Altuğ Verdi hastaneye kaldırıldı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Acı haber az önce geldi. Altuğ Verdi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederek şehit oldu.

ALTUĞ VERDİ ŞEHİT OLDU

Rize Valisi Kemal Çeber, silahlı saldırıya uğrayan Altuğ Verdi'nin şehit düştüğünü söyledi. Rize Emniyet Müdürü yapılan tüm müdahalele rağmen kurtulamadı. Rize Emniyet Müdürünü şehit eden polis memurunun, Trafik Şube'de görev yapan İ.H.Ş. olduğu belirtildi. Rize Emniyet Müdürü'nün sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Konu ile ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu "Şu an hastanedeler. İnşallah doktorlarımız kurtarmak için çaba gösteriyor. Olayla ilgili derin ayrıntıyı arkadaşlar ifade edecekler. Bakan yardımcımız ve emniyet müdürümüz Rize'ye hareket ediyor" ifadelerini kullandı. Rize Emniyet Müdürlüğündeki silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği gerekçesiyle bir polis memuru yakalandı.

ALTUĞ VERDİ NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Bugün saat 15.00 sıralarında Rize Emniyet Müdürlüğü binasına gelen Derepazarı Emniyet Amirliği'nde görevli trafik polisi İsmail Hakkı Saraçoğlu, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile görüşmek istedi. Özel Kalem Müdürlüğü'ne silahını bırakıp makamda görüşen Saraçoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde bir bölüm kazandığını belirterek Rize merkezde görevlendirme talebi oldu. Ancak olumsuz yanıt aldığı tahmin edilen Saraçoğlu, çıkışta özel kalemden silahını teslim alarak tekrar içeri girdi ve Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'ye ateş etmeye başladı. Bu sırada beraberindeki personel şube müdürü olan polis müdürü ve Verdi'nin koruma polisine de ateş eden Saraçoğlu, ardından karşı açılan ateşte silahlı vurularak yaralandı. Olay sonrası ağır yaralanan Verdi ve biri saldırgan 3 polis memuru ambulansla Rize Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Burada Verdi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ARADI

Rize Valisi Kemal Çeber, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Saldırganın il merkezine tayin olmak gibi bir talebi olmuş. Bu konuyu görüşmek için gelmiş emniyete, muhtemelen istediği sonucu alamadı. Ona polis memuru demek istemiyorum, o hainle ilgili de araştırma yaptık. Bahsettiğim sıkıntılarının dışında sessiz sakin bilinen birisi olarak anlatılıyor. Tabii cezasını çekecek ama olan Altuğ kardeşimize oldu, teşkilatımıza oldu." Çeber'in açıklama yaptığı sırada kendisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın araması üzerine açıklamalarını sonlandırarak olayla ilgili Erdoğan'a bilgi verdi.

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ CELAL UZUNKAYA'DAN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin silahlı saldırıda şehit edilmesine ilişkin, "Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." ifadesini kullandı.

Uzunkaya, Rize'deki olayın ardından yayımladığı taziye mesajında şunları kaydetti:

"Teşkilatımız mensuplarından Rize İl Emniyet Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, 11 Aralık 2018 günü makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."

ALTUĞ VERDİ KİMDİR

İl Emniyet Müdürümüz Sayın Altuğ VERDİ, 1972 yılında İstanbul’da doğmuştur.
1989 yılında Polis Kolejinden, 1993 yılında Polis Akademisinden mezun olması akabinde, sırasıyla İstihbarat Daire Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kosova Barış Gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barış Gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığında değişik rütbelerde görev yaptıktan sonra 28.12.2016 tarihinde 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etmiştir.
Ayrıca, Sayın İl Emniyet Müdürümüz ülkemizi ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok yabancı ülke nezdinde düzenlenen toplantı ve programlarda temsil etmiş olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Sayın Müdürümüz, 19.08.2017 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanan ve 2017/348 sayılı Kararname ile Rize Emniyet Müdürü olarak atanmış olup, evli ve bir kız babasıdır.