Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi neden öldürüldü?

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi neden öldürüldü?
Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi bugün uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit oldu. Peki Altuğ Verdi neden öldürüldü?..

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi neden öldürüldü? Müdür Altuğ Verdi emniyet binasında Trafik Şube'de görev yapan İ.H.Ş. tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda personel şube müdürü Ercan Polat ve ili koruma polisi de yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken Altuğ Verdi'de hastaneye kaldırıldı. Rize Emniyet Müdürü yapılan tüm müdahalelerin ardından hayatını kaybederek şehit oldu. Saldırıyla ilgili detayları anlatan Rize Valisi Kemal Çeber'in açıklama yaptığı sırada kendisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın araması üzerine açıklamalarını sonlandırarak olayla ilgili Erdoğan'a bilgi verdi.

ALTUĞ VERDİ NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ

Bugün saat 15.00 sıralarında Rize Emniyet Müdürlüğü binasına gelen Derepazarı Emniyet Amirliği'nde görevli trafik polisi İsmail Hakkı Saraçoğlu, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile görüşmek istedi. Özel Kalem Müdürlüğü'ne silahını bırakıp makamda görüşen Saraçoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde bir bölüm kazandığını belirterek Rize merkezde görevlendirme talebi oldu. Ancak olumsuz yanıt aldığı tahmin edilen Saraçoğlu, çıkışta özel kalemden silahını teslim alarak tekrar içeri girdi ve Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'ye ateş etmeye başladı. Bu sırada beraberindeki personel şube müdürü olan polis müdürü ve Verdi'nin koruma polisine de ateş eden Saraçoğlu, ardından karşı açılan ateşte silahlı vurularak yaralandı. Olay sonrası ağır yaralanan Verdi ve biri saldırgan 3 polis memuru ambulansla Rize Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Burada Verdi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.  

RİZE EMNİYET MÜDÜRÜ ALTUĞ VERDİ KİMDİR

İl Emniyet Müdürümüz Sayın Altuğ VERDİ, 1972 yılında İstanbul’da doğmuştur.1989 yılında Polis Kolejinden, 1993 yılında Polis Akademisinden mezun olması akabinde, sırasıyla İstihbarat Daire Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kosova Barış Gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barış Gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığında değişik rütbelerde görev yaptıktan sonra 28.12.2016 tarihinde 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etmiştir.Ayrıca, Sayın İl Emniyet Müdürümüz ülkemizi ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok yabancı ülke nezdinde düzenlenen toplantı ve programlarda temsil etmiş olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.Sayın Müdürümüz, 19.08.2017 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanan ve 2017/348 sayılı Kararname ile Rize Emniyet Müdürü olarak atanmış olup, evli ve bir kız babasıdır. 

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU RİZE'YE GİDECEK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit edildiği silahlı saldırı dolayısıyla Rize'ye gideceği bildirildi. Bakan Soylu, İl Emniyet Müdürü Verdi'nin şehit edildiği silahlı saldırı sonrası Rize'ye gidecek. Rize Emniyet Müdürlüğüne gelen Derepazarı ilçesinde görevli polis memuru İ.S'nin gerçekleştirdiği silahlı saldırıda, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit olmuş, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal yaralanmıştı.