Rumeli Türklerinden yandaş yazarlara tokat gibi cevap

Rumeli Türklerinden yandaş yazarlara tokat gibi cevap
Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, kendilerine 'İngiliz ve Yahudilerin güdümündeki Balkan kökenli azınlıklar' ve 'suyun ötesindeki Beyaz Türkler' yakıştırması yapan yandaş yazarlar Yusuf Kaplan ve Ömer Turan'a çok sert tepki gösterdi.

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, 'kamuoyuna duyuru' başlıklı bir deklarasyon yayınlayarak, "Devlet bey ve ekibi, Türk milliyetçiliğini suyun ötesinden gelmiş bir avuç Türk'ün esaretinden kurtarıp Türk milletine verecektir" paylaşımında bulunan yandaş gazeteci Ömer Turan ve köşe yazısında Rumeli Türklerinden "İngiliz ve Yahudilerin güdümündeki Balkan kökenli azınlıklar" şeklinde bahseden Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan'a çok sert bir cevap verdi.

KAMUOYUNA DUYURU

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, 1950 yılında kurulmuş, 67 yıldır aralıksız (İhtilallerde bile kapısı mühürlenmemiş) hizmette bulunmuş, Bayrağına, Devletine, Milletine bağlı, aslına ve ecdadına sahip çıkmış bir camiayı temsil etmektedir.

Osmanlı zamanında özenle seçilerek Rumeli’ye gönderilmiş aileler, Balkan Harbi sonrası kaybedilmiş topraklarda kalmış,azınlık durumuna düşmüştür. Asimile edilmeye başlanmış, gelenek ve göreneklerini, dini vecibelerini gerçekleştiremez duruma gelmiştir.

Rengini şehitlerin kanından almış olan Türk Bayrağı altında ve yine Rumelili olan Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’nın coşkusu ile kendi ana vatanında yaşamak üzere, geride bıraktıklarını asla düşünmeden Türkiye’ye göç etmişlerdir. Sadece bir bavulla geldikleri ana vatanda geleceklerini kurmak hiç kolay olmamıştır. Çok çalışmış, sebat etmiş, sonunda refaha ulaşmışlardır. Rumeli camiası içinden birçok sanayici, iş adamı, siyasetçi, ilim adamı, din alimi, sporcu ve sanatçı çıkarmıştır.

Ana vatan , Al Bayrak ve Ezan uğruna bu kadar sıkıntı çeken Rumeli insanı asla vatan hainliği yapmamıştır.Sosyal medyada gazeteci YUSUF KAPLAN ve ÖMER TURAN isimli şahıslar, “İngiliz ve Yahudilerin güdümündeki Balkan kökenli azınlıklar” cümlesini kullanarak Türkiye’de hiç de azınlık olmayan RUMELİ camiasına hakaret etmiştir.
Rumeli Camiası adına bizde kendilerini şiddetle kınıyor , Rumeli insanına hakaret ve iftira eden bu şahıslar hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını adli mercilerden rica ediyoruz.

RUMELİ TÜRKLERİ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

İlgili Haberler