Rusya ile turizm krizine çözüm bulundu. Domates modeliyle turist yağacak

Rusya ile turizm krizine çözüm bulundu. Domates modeliyle turist yağacak
Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Kabinesi’nin bugünkü toplantısının ardından kademeli normalleşme sürecine geçecek. Yaklaşan turizm sezonu için de diplomasi trafiği yürütülüyor. Daha önce Rusya ile domates ihraç krizinde defalarca yaşandığı gibi, turizmde de "alınan önlenlerin yerinde görülmesi için" Rusya'dan resmi heyet davet edilmesi, önerilen ilk önlemler arasında.

Türkiye 1 Haziran''dan itibaren Rusya ile charter uçuşlarının yeniden başlatılması umuduyla hazırlıklarını ve temaslarını sürdürüyor. Ankara''da hükümete yakın kaynaklardan medyaya yansıyan haberler, masadaki önlem planlarının detaylarını yansıtıyor. Daha önce Rusya ile domates ihraç krizinde defalarca yaşandığı gibi, turizmde de "alınan önlemlerin yerinde görülmesi için" Rusya''dan resmi heyet davet edilmesi, önerilen ilk önlemler arasında yer alıyor.

Milliyet’ten Ecem Toplar’ın haberine göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Bosna Hersek, Slovenya ve Almanya temaslarının ardından, Türkiye ile Sırbistan ve Macaristan arasında da karşılıklı seyahat kısıtlamalarının kaldırılması için aşı sertifikalarının tanınmasına yönelik anlaşmaya varıldı. Avrupa’nın yanı sıra Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülkelerle başlatılan diplomasi trafiğinin yeni durağı ise Rusya olacak. Rusya’nın Türkiye’ye uçuşları askıya almasının ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun beraberinde bazı bakanlarla bu ay içinde Moskova’yı ziyaret etmesi bekleniyor.

AŞI SERTİFİKASI

17 günlük tam kapanma süreciyle vaka sayılarında anlamlı bir düşüşü sağlayan Türkiye, güvenli turizm hizmetiyle bu alandaki rakipleri arasında fark yaratabilmek için de çalışmalarını yoğunlaştırdı. Sektöre yönelik aşılama çalışmaları hızlandırılırken, güvenli turizm sertifikasına sahip otellerde de denetimler sıklaştırıldı. Yurt içindeki hazırlıkların yanı sıra Türkiye’de yurt dışında da yoğun bir turizm diplomasisi yürütüyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Bosna Hersek, Slovenya ve Almanya’da gerçekleştirdiği temasların ardından, Türkiye ile Sırbistan ve Macaristan arasında da seyahat kısıtlamalarının kaldırılması için adım atıldı.

Üç ülke, karşılıklı olarak aşı sertifikalarının tanınmasına yönelik anlaşmaya vardı. Diğer yandan Çavuşoğlu, Bosna Hersek, Slovenya, Almanya, Sırbistan ve Macaristan’dan mevkidaşlarını hem alınan önlemleri görmeleri hem de Antalya Diplomasi Forumu’nda katılımcı olmaları için Türkiye’ye davet etti.

İlgili Haberler