Rusya’da üçüncü korona aşısı kullanıma sokuldu

Rusya’da üçüncü korona aşısı kullanıma sokuldu
Rusya’da Kovid-19'a karşı geliştirilen Kovivak korona virüs aşısı, paketleme işlemi yapılarak resmen halkın kullanımına sokuldu. Rusya'nın geliştirdiği üçüncü korona virüs aşısı olan Kovivak’ı geliştiren Çumakov Merkezi, senede 10 milyon doz aşı üretecek.

Sputnik''te yer alan habere göre; Rusya Bilim ve Yüksek Eğitim Bakanı Valeriy Falkov, Kovivak Kovid-19 aşısının üretildiği tesisi ziyaretinde aşının halkın kullanımına sokulacak birinci şişesinin üretim işlemi de yapıldı.

Böylece Kovivak korona virüs aşısının resmen halkın kullanımına sokulduğu, dağıtımının da ilerleyen günlerde yapılacağı belirtildi.

Falkov, tesisi ziyaretinde, korona virüse karşı Rusya''da geliştirilen aşıların ‘Rus biliminin potansiyeli ve gücünü teoride değil pratikte gösterdiğini, bunun çok değerli olduğunu’ söyledi.

Rusya’da kullanım izni verilmiş üçüncü aşı olan Kovivak, diğer ikisinden farklı olarak virüsün genetik kodlarını taşıyan parçalar değil, virüsün kendisini içeriyor. Korona virüs etkisiz hale getirilmiş durumda.

Kovivak’ın geliştirildiği Çumakov Merkez''nin senede 10 milyon doz aşı üretmeyi planladığı aktarıldı.
 

İlgili Haberler