NATO'nun Pearl Harbor'ı. Büyük Ukrayna baskını

NATO'nun Pearl Harbor'ı. Büyük Ukrayna baskını
Rusya ile Ukrayna arasında haftalardır devam eden gergin bekleyiş, Rusya lideri Putin’in emriyle adeta bir işgale döndü. Putin sabah saatlerinde Ukrayna’ya operasyon düzenlendiğini duyurdu. NATO'nun bütün uyarı ve yaptırım tehditlerine rağmen yapılan saldırı ikinci dünya savaşından önce Japonya'nın ABD'nin Pearl Harbor üssüne düzenlediği büyük saldırıya benzetildi...

2014’te Kırım’ı ilhak ettikten sonra uluslararası kamuoyunda tepki çeken Rusya, bu sabaha karşı yerel saatle 05:50’de Donbas’a askeri harekat için düğmeye bastı. Sabaha karşı ulusa sesleniş konuşması yapan Putin, Ukrayna’ya operasyon düzenlendiğini duyurdu.

NATO''NUN PEARL HARBOR''I.

NATO''nun bütün uyarı ve yaptırım tehditlerine rağmen yapılan saldırı ikinci dünya savaşından önce Japonya''nın ABD''nin Pearl Harbor üssüne düzenlediği büyük saldırıya benzetildi...

KİEV''E FÜZE SALDIRISI VE PATLAMALAR

Putin''in açıklamalarından hemen sonra Ukrayna''nın başkenti Kiev ve doğu liman kenti Mariupol''da patlamalar meydana geldi.

Kiev''de siren sesleri duyulurken halk bölgeyi terk etmeye çalışıyor. Ajanslara düşen görüntülerde, ATM önlerinde ve benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluştuğu ve halkın sokaklarda dua ettiği görüldü. Şehirden gelen son görüntülerde trafiğin adeta kilit olduğu belirtildi.

DÜNYA AYAĞA KALKTI: İNSANLIK NAMINA ASKERLERİNİZİ UKRAYNA’DAN ÇEKİN

Putin’in Ukrayna’ya askeri operasyon düzenleme kararı uluslararası kamuoyunu ayağa kaldırdı. Başta NATO olmak üzere birçok ülke liderinden ve üst düzey yetkiliden çok sert açıklama geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, saldırıyı kınarken, bu adımın çok sayıda sivilin yaşamını riske attığını söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de Putin’e seslendi… 2017’den beri görevi yürüten Guterres, “Bu görevdeki en üzücü anı yaşıyorum” derken “İnsanlık namına askerlerinizi Ukrayna’dan çekin” ifadesini kullandı.

PEARL HARBOR SALDIRISI NEDİR?

Japon İmparatorluk Deniz Kuvvetleri''nin 7 Aralık 1941 (Japonya saatiyle 8 Aralık 1941) sabahı Hawaii adalarının Oahu adasında bulunan Pasifik Filosu ve Pearl Harbor askerî üslerine karşı düzenlediği sürpriz saldırıdır.

Operasyonun amacı, Büyük Okyanus''ta kuvvetle muhtemel olan bir Amerikan askerî müdahalesini önlemektir. Saldırı sonucu 12 Amerikan savaş gemisini ciddi şekilde hasara uğratmış veya batırmış ve 188 savaş uçağını imha etmiş ve 2.403 Amerikan askeri ile 68 sivilin ölümüne neden olmuştur.

İlgili Haberler