Yasağı çiğnedi 500 bin dolarından oldu: Şimdi kara kara düşünüyor

Yasağı çiğnedi 500 bin dolarından oldu: Şimdi kara kara düşünüyor
YouTube, Rusya merkezli kanalların para kazanma özelliğini devre dışı bırakmıştı. Bir YouTuber para kazanma yolunu Telegram'a çevirince de durum farkedildi ve kendisinden 500 bin dolar istendi. YouTuber şimdi kripto para ile bağış bekliyor.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Yan Lapotkov, 2021’de 41,7 milyon Ruble (576 bin 500 dolar) kazandı. Ünlü YouTuber, işgalden bu yana YouTube kanalının gelirinin yüzde 99’unu kaybettiğini söyledi. Son videosunda abonelerini VK ve Telegram sayfalarına davet eden Lapotkov, yaptığı farklı alandan para kazanma durumu fark edilince kendisinden 500 bin dolar istendi. Lapotkov kripto para ile bağış kabul ettiğini de duyurdu.

Bu adımları yaşadığı gelir kaybını önlemek için attığını da söyleyerek, “Durumun kesinlikle adil olduğunu düşünmüyoruz. Küresel ve açık bir dünyada yaşamak ve çalışmak istiyoruz ancak maalesef bu şu anda mümkün görünmüyor” ifadelerini kullandı.

Uzay başta olmak üzere birçok konuda videolar çeken Yan Lapotkov tek başına çalışmıyor, 10 kişilik bir ekiple iş yapıyorlar. Business Insider’a göre Lapotkov’un kanalı, sadece Aralık ayında reklamlardan 33 bin 400 dolar kazandı. YouTube Premium sayesinde de 3 bin dolar ek gelir elde etti.

YOUTUBE’UN YERİ DOLDURULAMIYOR

Yan Lapotkov, YouTube’dan artık para kazanamadığı için alternatif platformlara yönelse de, bunun hiç kolay bir süreç olmadığını dile getirdi. VK ve Telegram’ın öneri algoritması çok daha farklı olduğu için YouTube’un yerini dolduramayacağını dile getiren Lapotkov şöyle konuştu:

Asıl sorun, bu platformların öneri algoritmalarıyla YouTube’un yerini tam olarak alamamasıdır. VK ve Telegram daha çok bir haber kaynağı, bir mem kaynağı ve bir mesajlaşma uygulaması olarak algılanıyor.

İlgili Haberler