Saadet Partisi’nden Filistin mitingi. Tüm partileri davet ettiler

Saadet Partisi’nden Filistin mitingi. Tüm partileri davet ettiler
Saadet Partisi duyurdu: İstanbul’da pazar günü "Özgür Filistin Mitingi" düzenlenecek

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, 15 Ekim Pazar günü saat 14.00’te Maltepe Etkinlik Alanı’nda Özgür Filistin Mitingi yapacaklarını söyledi. Yazıcı, “Partisi, kimliği, STK’sı, aidiyeti ne olursa olsun Filistin davasına gönül vermiş, oradaki işgale karşı duran, zulme itiraz eden bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Tertip heyeti olarak almış olduğumuz karar da şudur; alanda sadece Türk ve Filistin bayrağı olacak. Herhangi bir siyasi partinin, STK’nın bayrağına müsaade etmeyeceğiz. Ortak davamız olan Filistin için bir araya geliyoruz” dedi.

DHA'nın aktardığına göre, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Yazıcı, “1946 yılından beri işgalci İsrail Filistin topraklarını işgal etmeye çalışıyor. Filistinliler de meşru müdafaa hakkını kullanmış oldu. Cumartesi gününden beri İsrail şiddetli bir şekilde saldırıyor. Meseleyi şöyle değerlendirmek lazım; her ramazan ayında kutsalımız olan Mescid-i Aksa’ya İsrailli askerler tarafından ayakkabılarla girilerek ses bombası atılarak silahlı bir şekilde oradaki Filistinli Müslümanları öldürdüklerini biliyoruz. Yine Gazze’de Filistinliler çocuklarını, kundaktaki bebeklerini, kimi annesini, babasını, kardeşini evinde, sokakta şehit olmuş şekilde bulabiliyor. Dolayısıyla Filistinliler 70 yıldır, bu zulüm altında yaşıyor. Bunu bütün dünya biliyor” diye konuştu.

istanbulda-pazar-gunu-ozgur-filistin-mitingi-duzenlenecek-6462-dhaphoto1.jpg

"DÜNYANIN EN BÜYÜK AÇIK HAVA HAPİSHANESİ"

Yazıcı, “Orası dünyanın en büyük açık hava hapishanesidir. İlaca, gıdaya ulaşmakta zorluk çekiyorlar. İsrail her geçen gün yaptığı zulmün şiddetini artırıyor. Filistinlilerin su ihtiyacını karşılayacağı kuyuları beton döküp kapatıyorlar, zehir karıştırıyorlar. Orada tam bir katliam var. Ümit ediyoruz ki bu zulüm son bulsun. Ancak bu savaşın nihayete ermesi elbette Filistinlilerin, Müslümanların hukukunu, izzetini, şerefini koruyarak olacaktır” ifadelerini kullandı.

ek-fotograflar-yenikapi-meydaninda-buyuk-kudus-mitingi-5380-dhaphoto2.jpg

"MECLİSTEKİ TÜM SİYASİ PARTİLERE, DAVET ETTİK"

İstanbul’da pazar günü miting yapacaklarını söyleyen Yazıcı, “Saadet Partisi ve Milli Görüş Hareketi olarak Filistin meselesinde her zaman öncülük yaptık. Pazar günü Maltepe Etkinlik Alanı'nda saat 14.00’te Özgür Filistin Mitingi düzenliyoruz. Bu miting bir parti mitingi ya da STK mitingi değil. Biz çağrıda bulunduk ancak partisi, kimliği, STK’sı, aidiyeti ne olursa olsun Filistin davasına gönül vermiş, oradaki işgale karşı duran, zulme itiraz eden bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Tertip heyeti olarak almış olduğumuz karar da şudur; alada sadece Türk ve Filistin bayrağı olacak. Herhangi bir siyasi partinin, STK’nın bayrağına müsaade etmeyeceğiz. Ortak davamız olan Filistin için bir araya geliyoruz. Mitingi yapmaya karar verdiğimizde destek olan siyasi partiler oldu. Bunlar Hür Dava Partisi, Gelecek Partisi’dir. Mecliste temsil edilen tüm siyasi partilere davet mektubumuzu ulaştırdık. Milletimizi Filistin davasına destek olmak için pazar saat 14.00’te Maltepe Etkinlik Alanı'na bekliyoruz” dedi.

İlgili Haberler