Sabancı Holding, TEMSA'yı yeniden satın alıyor

Sabancı Holding, TEMSA'yı yeniden satın alıyor
Konkordato ilan ettiğini duyuran TEMSA'nın, yüzde 50'sini Sabancı Holding diğer yüzde ellisini ise Çek troleybüs üreticisi Skoda satın alacak.

Türkiye’nin önde gelen otobüs üreticilerinden TEMSA, 23 Aralık’a kadar üretimi durdurmuş daha sonra ise konkordato ilan etmişti. Skoda’nın ana ortağı PPF ve Sabancı Holding, yüzde 50-50 ortaklık yapısıyla TEMSA’nın satın alınması konusunda niyet mektubu imzaladı.

Sabancı Holding'ten yapılan yazılı açıklamada, "Skoda Transportation’ın ana ortağı PPF ve Sabancı Topluluğu, %50-50 ortaklık yapısı ile, Temsa Ulaşım Araçları’nın tamamının satın alınmasını değerlendirmek üzere bir niyet mektubu imzalamıştır. Detaylı incelemenin tamamlanması, ortaklık görüşmelerinin olumlu neticelenmesi ve gerekli izinlerin alınmasına bağlı olarak, satınalma işlemi gerçekleştirilecektir. Skoda Transportation’ın Türkiye’ye olan güveni ve Sabancı Topluluğu’nun ülkesine olan sorumluluğu neticesinde, Temsa Ulaşım Araçları’nın yeniden üretime başlaması ve yeni bir büyüme ivmesi yakalaması hedeflenmektedir" denildi.

YENİÇAĞ DUYURMUŞTU

Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, Sabancı Holding’in İsviçre merkezli True Value Capital Partners’a sattığı TEMSA’yı geri alacağını 13 Şubat 2020 tarihinde duyurmuştu.

1968 yılında kurulan ve 1987'den beri Adana'da bulunan 510.000 metrekarelik üretim tesisinde faaliyetleri sürdüren TEMSA, yılda 10.000'in üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretiyor.TEMSA, Türkiye dışında, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi önde gelen ekonomilerdeki önemli pazar payıyla dünya çapında 70'e yakın ülkede faaliyet gösteriyor.

İlgili Haberler