Şair Sezai Karakoç'un ''diriliş'' ruhu anlatıldı

Şair Sezai Karakoç'un ''diriliş'' ruhu anlatıldı
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, nice nesillerin, Şair Sezai Karakoç'un "diriliş ruhuyla, külliyatıyla; sırat-ı müstakim olma şuuruyla, maneviyatıyla, hissiyatıyla" yetişeceğini söyledi.

AA

Bakan Kasapoğlu, Şair Sezai Karakoç anısına Bakanlık Merkez Bina''da düzenlenen 3. Gençler Arası Öykü Yarışması Ödül Töreni''nin açılışında yaptığı konuşmada, yarışmanın geçen yıl kasım ayında hayatını kaybeden Sezai Karakoç''un aziz hatırasına ithafen "Bir Diriliş Öyküsü" adıyla düzenlendiğini aktardı.

Diriliş sözcüğünün doğrudan Sezai Karakoç''u hatırlattığını, bu ifadenin onun eşsiz eserleriyle fikir, hissiyat ve edebiyat dünyasında kavramlaştığını belirten Kasapoğlu, "Üstat Sezai Karakoç, fikirleriyle, dava adamlığıyla, üstün edebi eserleri ve örnek şahsiyetiyle asrımızın parlayan yıldızlarından biriydi. O, bu toprakları gözü kapalı teslim edebileceğimiz bir değil, birkaç ''diriliş nesli'' yetiştirdi. İnşallah bize bıraktığı diriliş ruhuyla, külliyatıyla bundan sonra da nice nesiller, sırat-ı müstakim olma şuuruyla, maneviyatıyla, hissiyatıyla yetişecek. Milletimizin asırlar boyunca bir aziz emanet olarak taşıdığı büyük medeniyet mirası, Sezai Karakoç''un bir ömür çilesini çekerek yaşattığı bu ruh ve şuurla nesilden nesile aktarılacak ve liyakatle taşınacaktır." ifadelerini kullandı.

Sezai Karakoç ile gençlerin bütünleşmesinin ve aynı mana ikliminde buluşmasının kendisini çok mutlu ettiğini vurgulayan Kasapoğlu, "İnşallah bu beraberlikten hasıl olan mana, genç kardeşlerimizin yüreklerinde yankılanarak bir diriliş muştusuna dönüşür ve bir dava olarak sınırlarımızdan taşarak, bu nefese muhtaç olan insanlığın dirilişine de vesile olur." diye konuştu.

"Bu kaotik çağda, bu toprakların mayasında bulunan gönül enginliğine ve zihin açıklığına ihtiyaç vardır." ifadesini kullanan Kasapoğlu, Sezai Karakoç''un varlık davasının, diriliş vazifesinin bayrak şahsiyetlerinden olduğunu dile getirdi.

Edebiyatın önemine değinen Kasapoğlu, gençlerin şiir, roman, öykü, deneme okuması gerektiğini söyledi.