Şamil Tayyar Erdoğan'a kurulan tuzağı açıkladı! AKP içinden art arda ilginç çıkışlar

Şamil Tayyar Erdoğan'a kurulan tuzağı açıkladı! AKP içinden art arda ilginç çıkışlar
AKP'li Şamil Tayyar'ın sosyal medya hesabındaki son mesajı kafaları karıştırdı.

AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın da dahil olduğu yüzde 50+1 tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

"50+1 ERDOĞAN''A TUZAK"

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Tayyar, cumhurbaşkanlığı seçimindeki 50+1 uygulamasının Cumhurbaşkanına ve sisteme kurulan bir tuzak olduğunu iddia etti.

Tayyar, paylaşımında, "Geçmişte karşı çıkmış, ağır eleştirilere muhatap olmuş biri olarak söz hakkım var. 50+1, Cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı. Düzeltilebilirdi, vakti geçti. Yeni tartışma, seçimle ilişkilendirilir. Kazanmaya odaklanmalı, kazanınca biz değiştirmeliyiz" ifadelerine yer verdi.

"EN ÇOK OYU ALAN KAZANSIN"

Tayyar''dan 50+1 uygulamasının yerine bir öneri geldi. "Çok basit, orana gerek yok" diyen Tayyar, "İsteyen istediğiyle bir araya gelir. En çok oyu alan kazanır. Siyasette gerginlik azalır, 50+1 tehdit olmaktan çıkar, sistem rahatlar" dedi. 

ERDOĞAN: MAHSURLU OLDUĞUNU ANLADIK

Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçilme barajı hakkındaki “Yüzde 50+1’in mahsurlu olduğunu anladık” açıklaması üzerine basın toplantısı düzenleyen AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bu düşüncesine sonuna kadar katılıyorum” demişti.

 

İlgili Haberler