Samsung için şok iddia: Gizli bilgileri çalıp kaçtı

Samsung için şok iddia: Gizli bilgileri çalıp kaçtı
Samsung'un çalışanlarından bir tanesi bilgi koruma kurallarını çiğneyerek gizli bilgileri çalarak kaçtı. İşlemcilerin üretim süreçleri ve kişilere ait bilgileri cep telefonundan fotoğraflayarak şirketten sızdırdı. Ancak fazla kaçamadı ve tutuklandı.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Samsung için şok iddialar ortaya atıldı. Samsung,’un bir çalışanı, ticari sırları ve bazı bilgileri çaldığı gerekçesiyle tutuklandı. Firma ise bilgilerinin çalındığını ve soruşturmanın yürütüldüğünü doğruladı.

Geçtiğimiz günlerde Apple ile ilgili çalışanının dolandırdığı haber gündeme bomba gibi düşmüştü. Şimdi ise Samsung’un çalışanı tarafından böyle bir durum yaşaması dikkat çekti. 

Samsung çalışanı bilgileri çaldığı için tutuklandı!

Teknoloji devi, soruşturmayla ilgili detayları vermedi. Fakat çalışanın işlemci üretimi süreciyle ilgili gizli bilgilerin fotoğraflarını çektiği tahmin ediliyor. Şirket sözcüsü konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Kişi, bilgi koruma kurallarını ihlal ettiği için soruşturma altında. Ancak ele geçirilen bilgilerin türü ve kişinin bunu üçüncü bir tarafa verip vermediği henüz bilinmiyor.”

Olayın ortaya çıkmasından sonra Samsung’dan ayrılmaya hazırlanan çalışanın evde çalışırken markanın işlemci üretim süreciyle ilgili hassas bilgilere sahip bilgisayar ekranının fotoğraflarını çekti. Hatta, bilgisayar sistemi ekran görüntüsünü almayı engellediği nedeniyle de görüntüleri akıllı telefonla çekti. Çalışanın, fotoğrafları Samsung’un rakiplerine satmak için çektiği tahmin ediliyor. Fotoğrafların, özellikle de işlemcilerin üretim süreçleriyle ilgili olduğunu düşünülüyor.

İlgili Haberler