Samsung Galaxy Book S'in tasarımı ortaya çıktı

Samsung Galaxy Book S'in tasarımı ortaya çıktı
Dizüstü bilgisayar piyasasını bu yıl da es geçmek istemeyen Samsung'un yeni bir model piyasaya sürmeye hazırlandığı ifade edildi.

Samsung, geçtiğimiz yıl Windows işletim sistemine sahip Galaxy Book2’yi piyasaya sürmüştü. Şirket, bu sene de dizüstü bilgisayar piyasasından vazgeçmeyerek ‘Galaxy Book S’ isimli yeni ürününü piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Samsung Galaxy Book S’in resmi gözüken basın fotoğrafları, Evan Blass isimli güvenilir bir kaynaktan sızdırıldı. Hem tablet hem de dizüstü bilgisayar modelinde olan Galaxy Book2’nin aksine Galaxy Book S, klavye bağlantılı standart bir dizüstü bilgisayar olacak. Cihazın ekranında 3 adet inçe çentik bulunacak ve ekranın üst kısmında da bir kamera bulunacak.

Görsellerde ayrıca cihazın sol tarafında bir USB-C portu (muhtemelen sağ tarafta daha çok olacaktır) olduğu gözlemleniyor. USB-C portunun yanında da bir kulaklık girişi veya güç girişi bulunabilir. Cihazın tasarımına bakıldığı zaman oldukça sade bir tasarımı olduğu görülüyor. Samsung’un bu sene çıkaracağı dizüstü bilgisayar modelinde sade ama klas bir tasarım hedeflediğini tahmin ediyoruz.

Geekbench’te tespit edilen ve Galaxy Book S olduğu iddia edilen bir Samsung cihazına ait özellikler şöyle: Windows 10 işletim sistemi, Snapdragon 855 işlemci, 8 GB RAM. Güney Kore menşeili teknoloji devinden şu an için Galaxy Book S adına bir açıklama yok ancak önümüzdeki hafta gerçekleşecek Galaxy Note10 etkinliğinde bir açıklama duymamız muhtemel.

samsung-galazy.jpg