Samsung'ta kritik karar: Artık bu türü üretmeyecek

Samsung'ta kritik karar: Artık bu türü üretmeyecek
Samsung, ekran üretiminde artık LCD ekran üretmeyeceğini açıkladı.

LCD ekranlar bir dönemin en meşhur ekran teknolojisiydi. Maliyeti ve sunduğu performans arasındaki ilişki gözetilince pek çok üretici, televizyondan telefona kadar her üründe LCD ekran tercih ediyordu. Sonrasında LED teknolojisinin kendini geliştirerek OLED ve AMOLED gibi varyantlara ayrılması, LCD’yi yakın zamanda çıkan pek fazla cihazda görmememizin sebebi olmuştu.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Samsung Display tarafından gelen açıklama, haziran ayı itibariyle LCD ekran üretimi için tüm çalışmaların duracağını ilan ediyor. Şirket, bundan sonra OLED ve QD ekran üretimine odaklanmak istediğini belirtiyor. Zaten uzun zamandır Samsung’un en başarılı olduğu ekran türü OLED ve QD tipleriydi. Son nesil televizyonlarda kullanımına epey sık yer verilen QD teknolojisi, LCD ile kıyaslanamayacak boyutta yüksek kalite sunuyor.

Bununla birlikte, Samsung’un LCD üretiminden kazandığın kârın giderek azalması da ana sebeplerin başında geliyor. Ancak Samsung, 2020 yılındaki pandemiyle LCD ekran fiyatlarının artışa geçtiğini görünce LCD’den kurtulma planlarını ertelemişti.

 

İlgili Haberler