Samsung'un o modelinde pil sorunu yaşanıyor. Patent davası açıldı

Samsung'un o modelinde pil sorunu yaşanıyor. Patent davası açıldı
Samsung pil ömrü uzun akıllı telefonlarıyla bilinirken artık davalara konu olur hale geldi. İddialara göre kalan pil ömrünü tahmin eden algoritmasının çalıntı olduğu ve var olan miktarı yanlış gösterdiği gerekçesiyle Samsung'un Galaxy modellerine dava açıldı.

CHİP''ten aktarılan bilgilere göre; Samsung, patent ihlali nedeniyle yeni bir yasal savaşa daha girmek üzere. Patent lisanslama şirketi K.Mirza LLC, Koreli teknoloji devinin orijinal olarak Hollanda araştırma enstitüsü “Nederlandse Organisatie Voor Togepast Natuurwetenschappelijk Onderzoe” tarafından geliştirilen bir akıllı telefon pil teknolojisini izinsiz olarak kullandığını iddia ederek kısa süre önce Samsung''a dava açtı.

Söz konusu teknoloji, Galaxy akıllı telefonlar gibi bir mobil cihazda ne kadar pil ömrü kaldığını belirleyebilen bir algoritma. Tahmin, kullanıcı davranışını analiz eden algoritmalara dayanıyor ve bir mobil cihazın kalan pil ömrünü anında görüntülenmesini mümkün kılıyor.

Patent ihlali davası, Android işletim sisteminin eski sürümleriyle ilgili. Patent ihlali suçlamalarının, tam olarak hangileri olduğu açık olmasa da, Android işletim sisteminin eski sürümlerini kullanan modellerle bağlantılı olduğu söyleniyor. Yani Galaxy S22 serisi gibi modern cihazlar, bu davadan etkilenmeyecek gibi görünüyor.

Dava Samsung''u hedef alsa da, Samsung''un tescilli yazılımından ziyade Android işletim sistemindeki teknolojiler etrafında dönüyor. Bu durumda, aynı teknolojiyi kullanan Google ve Xiaomi dahil olmak üzere diğer Android OEM''leri de benzer bir davayla karşı karşıya kalabilir.