Sanayi üretimi düşmeye devam ediyor

Sanayi üretimi düşmeye devam ediyor
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),mart ayına ilişkin sanayi üretim rakamlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre sanayi üretimindeki düşüş sürüyor. Mart ayında sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 2.2 azaldı.

TÜİK’in açıkladığı verilere göre sanayi mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 azalırken geçen aya göre yüzde 2.1 arttı. Sanayi üretimi yıllık bazda son 7 aydır daralırken madencilikteki düşüş dikkat çekti.

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Mart ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %2,2 artarken, imalat sanayi sektörü endeksi %2,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %0,7 azaldı.

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Mart ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %4,1 ve imalat sanayi sektörü endeksi %2,2 artarken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %0,6 azaldı.

2019 yılı birinci çeyreğinde takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %4,8 azaldı. Bir önceki çeyreğe göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretimi ise %1,7 arttı.