Ukraynalı gönüllü askerlerin dizinde dizlik ayağında spor ayakkabı... Sanki paintball oynayacaklar

Ukraynalı gönüllü askerlerin dizinde dizlik ayağında spor ayakkabı... Sanki paintball oynayacaklar
Ukrayna’da savaşın dokuzuncu gününde 18 yaşındaki gönüllü askerler yerini aldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna''nın birçok noktasını koordineli bir şekilde hedef alan askeri operasyonun düğmesine basmasıyla beraber şiddetin en katı ve en yoğun hali olan savaş başladı. Savaş dokuzundu gününde Ukrayna’da tüm şiddetiyle devam ediyor.

Rusya''nın Ukrayna''yı işgal hareketinin dokuzuncu gününde Ukrayna halkının direnişi devam ediyor. Rusya’nın acımasız saldırılarında yüzlerce sivil öldü binlercesi yaralandı. Ancak saldırıların sertliğine inat, Ukrayna''da halkın desteği de artıyor.

BBC Ortadoğu Editörü Jeremy Bowen, Ukrayna ordusunda 18 yaşını yeni doldurmuş gençlere üç günlük askeri eğitim verildikten sonra savaşa katılacaklarını duyurdu. Jeremy Bowen sosyal medya hesabından paylaştığı görselde gönüllü genç askerlerin paten dizlikleri, spor matları olan fotoğrafını paylaştı.

Bowen’ın paylaştığı fotoğrafta, ayaklarında spor ayakkabı ile savaşmaya giden gönüllü askerler görüldü. Ellerinde çadır, spor matı ve silahlar olan gönüllü askerlerin üç günlük silah eğitiminden sonra ordudaki ön safhalarda yer alacakları bildirildi. Yeterli askeri ekipmanları olmadığı görülen gönüllü askerlerin Kiev’i korumak için askerlerin yanında yer alacakları aktarıldı.

İlgili Haberler