"Şanlı Türk bayrağına 'O Şey' diyen Müftü..."

"Şanlı Türk bayrağına 'O Şey' diyen Müftü..."
Denizli’nin Tavas ilçesinde, müftünün camiye asılı bayrağı indirtmek istemesine tepki gösteren İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, “Bayrağımıza art niyetli bakan kim olursa olsun gözünü oyarız” dedi.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada Denizli’nin Tavas İlçe Müftüsü’ne tepki gösterdi.

Müftü’nün Aliağa Camisi imamına ‘O şeyi kaldır’ talimatı vererek camiye asılı Türk bayrağını kaldırtmak istediğini ifade eden Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı’na da seslenerek, “Diyanet’e açık çağrımdır bu gibi onursuz girişimler, sizlerin pervasız politik yaklaşımlarından cesaret almaktadır” ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Yasin Öztürk'ün açıklamaları şöyle:

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ‘Türk Bayrağı Genelgesi’ kapsamında camilerimize asılan Türk Bayrağı memleketim Denizli’nin Tavas İlçe Müftüsü tarafından Aliağa Camisi imamına ‘O şeyi kaldır’ talimatı verilerek kaldırtılmaya çalışılmıştır. Müftü efendi unutma ki Milli Mücadeleye ilk desteği veren Müftü Ahmet Hulusi Efendi gibi bir kahramanın çıktığı topraklarda yaşamaktasın.

Şehitlerin kanları ile sulanmış bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır. ‘O şey’ dediğin Türk milletinin mukaddesatıdır, şerefidir, namusunun simgesidir. Bayrağımıza art niyetli bakan kim olursa olsun gözünü oyarız. Diyanet’e açık çağrımdır bu gibi onursuz girişimler, sizlerin pervasız politik yaklaşımlarından cesaret almaktadır. Kursağınızdan devletimizin ekmeği geçiyor, yediğiniz ekmeği Allah indinde de millet nezdinde de helal ettirin.”

İlgili Haberler