Şans İstanbullunun yüzüne güldü. Bu sefer de turnayı gözünden vurdular

Şans İstanbullunun yüzüne güldü. Bu sefer de turnayı gözünden vurdular
Beklenen müjdeli haber geldi… İstanbul’da hava sıcaklıkları yerini yağışa bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından aktarılan verilere göre İstanbul’da Cumartesi gününden pazartesi gününe yağış görülecek.

Türkiye genelinde barajlardaki su seviyelerinin düşmesi ile birlikte kuraklık tehlikesi ortaya çıktı... Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava durumu raporunu açıklarken, herkesin beklediği yağışlar hafta sonundan itibaren etkili olacak.

Diğer yandan, başta İstanbul olmak üzere Ankara ve diğer büyük illerde yağışların azalması, barajlardaki doluluk oranlarını da tehlikeli seviyelere düşürdü. Türkiye’de nüfus bakımından en fazla insanın yaşadığı İstanbul’da kuraklık tehlikesi vatandaşları tedirgin etti.
Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden İstanbulluların yüzünü güldürecek bir haber geldi. Buna göre İstanbul’da perşembe günü havanın bulutlu olması bekleniyor. Cuma günü güneşin yeniden kendini göstereceği belirtilirken, perşembeden itibaren ise güneşli havaların yerini yağışların alacağı öğrenildi.

hava-durumu.jpeg

Hafta sonu ülkenin batı kesimlerinde yer yer yağışlı hava bekleniyor. Cumartesi günü; Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'in büyük bir çoğunluğunda sağanak görülecek. Ülkenin diğer bölgelerinde parçalı bulutlu ve güneşli bir hava bekleniyor.  

Pazar günü, ülkenin batı kesimlerinde olduğu gibi, yağışlar Karadeniz Bölgesi'nin neredeyse tamamında görülecek.  

 

İlgili Haberler