Şansal Büyüka, Süper Lig'in yayıncı kuruluşunu duyurdu! Bugün yarın açıklanır dedi

Şansal Büyüka, Süper Lig'in yayıncı kuruluşunu duyurdu! Bugün yarın açıklanır dedi
Milliyet Gazetesi yazarı Şansal Büyüka, bugünkü yazısında Süper Lig yayın ihalesini Digitürk'ün kazandığını ve bugün - yarın açıklanacağını açıkladı.

Yılan hikayesine dönen Süper Lig yayın ihalesiyle ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Gazeteci Şansal Büyüka, iki yıl süreyle yeni yayıncı kuruluşu duyurdu.

Süper Lig yayın ihalesi sürecinin tamamlandığını açıklayan Şansal Büyüka, yayın ihalesinin Digitürk''te kalacağını açıkladı. Deneyimli isim, “Karar bugün-yarın açıklanır. Ancak bir önceki dönemde 350 milyon dolar olan yayın bedeli, bu defa yaklaşık 150 milyon dolar civarında olacak" dedi.

Yayın ihalesi bedelindeki olası 200 milyon dolarlık düşüşe değinen Büyüka, "Gelirde büyük düşüş var. Türk futbolunda artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Kulüpler başta, başkanlar ve yönetimler başta, herkes acı gerçeklerle yüzleşmeye hazır olsun. Yazık; yolun sonu görünüyor" diye devam etti.

İKİ YIL DAHA DEVAM

Yayın ihalesinin iki yıl daha Digitürk’te kaldığı açıklanırken yayın bedelinin yaklaşık 150 milyon dolar civarında olacağı aktarıldı. Gelirde büyük düşüş var diyen Büyüka, “Bu konuda kimse Digitürk’ü suçlamasın, kulüpler yanlışı kendinde arasın.” diye konuştu.

İlgili Haberler