Sarılmak erkeklerde ve kadınlarda farklı etkiler yaratıyor

Sarılmak erkeklerde ve kadınlarda farklı etkiler yaratıyor
Ruhr Üniversitesi sarılmanın cinsiyetlere göre gösterdiği etkileri inceledi. Stresli anlarda kadınların ve erkeklerin gösterdikleri psikolojik reaksiyonların birbirinden farklı olduğu gözlemlendi.

18 Mayıs’ta Plos One dergisinde yayımlanan Ruhr Üniversitesi''nin yaptığı araştırmada, 76 çiftin sarılmasının psikolojik etkilerine dair şaşırtan sonuçlar elde edildi. Erkekler ve kadınların sarılmada farklı psikolojik reaksiyonlar verdiği ortaya çıktı. Bu araştırmaya göre erkeklerin sarıldığında rahatlama duygusunu hissetmediği anlaşıldı. Kadınlarda ise partnerine sarılan kadınlarda, sarılmayanlara göre daha düşük biyolojik stres tepkisi görüldüğü istatistiki verilerle ortaya koyuldu.

Stres testinde stresin ölçülmesini sağlayan ortam, kişilerin bir elini soğuk suya sokup üç dakika boyunca kameraya bakmasını içeriyordu. Stres tepkisi, aynı teste giren erkek gruplar arasında fark olmadığına işaret etti.

Partnerle sarılmanın okul sınavları, iş görüşmeleri veya sunumlar gibi stresli sosyal durumlara karşı kadınlarda stresi azaltmada işe yarayabileceğini kanıtladı. Öte yandan erkeklerde stresli bir olay öncesinde sarılmanın rahatlatıcı bir etki yaratmayışı da en azından bu araştırmayla birlikte gösterildi. Araştırma, 18 Mayıs’ta Plos One dergisinde yayımlandı.

İlgili Haberler