Ve sonunda gerçek Yeliz ortaya çıktı. Her şey AKP’li Çamlı’nın Meclis’teki canlı yayınıyla başlamıştı

Ve sonunda gerçek Yeliz ortaya çıktı. Her şey AKP’li Çamlı’nın Meclis’teki canlı yayınıyla başlamıştı
Şarkıcı Yeliz, AKP'li vekil Ahmet Hamdi Çamlı'nın "Yeliz" kullanıcı adıyla Meclis'te yayın yapmasını ve TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in TBMM’de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı kendi şarkısı olan ‘Yalan’ ile protesto etmesine dair dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Şarkıcı Yeliz’den Meclis’teki Yeliz’e gönderme

Türkiye Büyük Millet Meclisi''nden konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Sera Kadıgil tarafından protesto edildi. Kadıgil, Oktay konuşurken Yeliz’in ''yalan'' isimli şarkısını salona dinletti. Bunun üzerine Kadıgil’e kınama cezası verildi.

Şarkıcı Yeliz, sosyal medya hesabındna Kadıgil’in kendisinin şarkısı ile Oktay’ı protesto etmesine ve AKP milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’ya Yeliz lakabı takılmasına gönderme yapan bir paylaşım yaptı.

Yeliz, söz konusu paylaşımında “40 yıl düşünsem, hem ismimle hem şarkımla meclise gireceğim aklıma gelmezdi valla” ifadelerini kullandı.

SERA KADIGİL YALAN ŞARKISI İLE PROTESTO ETTİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kadıgil’e, "Millete verdiğimiz hizmete tahammülsüzlüğünüzün en net göstergesidir. Milletimize saygısızlık. Biz milletimize hizmete devam edeceğiz, siz oynamaya devam edin" diyerek tepki gösterdi.

Kadıgil, yerinden, bütçe görüşmeleri üzerinde söz istediklerini ve alamadıklarını ifade etti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yapılanın kınama cezası gerektiren bir durum olduğunu belirterek Kadıgil’e, hoparlörü kapatması için uyarıda bulundu. Kadıgil’in devam etmesine üzerine Şentop, İçtüzüğe göre kınama cezasını işleme alarak "Kimse bu Meclisin huzurunu bozamaz." dedi.

TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, kınama cezasıyla ilgili savunma için kürsüye çıktı.

"YELİZ" OLAYI NEDİR

Meclis’te 2017’de “yelizadeley” kullanıcı adıyla bir Twitter hesabının genel kurul salonundan yayın yaptığı, yayının ön kameraya geçmesiyle hesabın AKP milletvekili ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski şoförü Ahmet Hamdi Çamlı olduğu ortaya çıkmıştı.

İlgili Haberler