Savcı Sayan kimdir? AKP Ağrı belediye başkan adayı

Savcı Sayan kimdir? AKP Ağrı belediye başkan adayı
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün AK Parti Ağrı belediye başkan adayını açıkladı. Ağrılıların merakla beklediği Ağrı belediye başkan adayı Savcı Sayan oldu. Peki Savcı Sayan kimdir? Haberimizde

Binlerce vatandaşım merakla beklediği AK Parti Ağrı belediye başkan adayı kim oldu? Sorusunun cevabı belli oldu. Erdoğan il başkanları toplantısında Ağrı belediye başkan adayı olarak Savcı Sayan'ı gösterdi. Peki Savcı Sayan kimdir, nereli ve kaç yaşında?

AK PARTİ AĞRI BELEDİYE BAŞKAN  ADAYI SAVCI SAYAN KİMDİR

Savcı Sayan aday gösterildiği Ağrı'da 1971 yılında doğmuştur. Tutak ilçesinde doğan Sayan 24 çocuklu ailenin 12'nci çocuğudur. Sayan eğitiminin ilk kısmı olan ilkokul doğduğu ilçede, ortaokulu ise Muş Malazgirt'te okumuştur. Sayan lise eğitimi için yeniden ilçesinin yolunu tutmuş, Tutak'ta liseyi bitirmiştir.

Savcı Sayan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu. Sayan, ayrıca Pedagojik Formasyon da yaptı. Sayan, 1996-2000 yılları arasında CHP'de görev almış, MYK üyeliği de yapmıştır. Sayan, Ağrı'da CHP il ve ilçe başkanlıklarında da bulunmuştur. Savcı Sayan, 2015 yılında seçimlerinde AK Parti'den milletvekili adayı olmuştu.

SAVCI SAYAN DENİZ BAYKAL'IN EN YAKINIYDI

CHP içerisinden siyasete başlayan Savcı Sayan 1996-2000 yılları arasında CHP İl ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği gerçekleştirmiş, 12 Eylül darbe sürecinde kapatılan CHP Gençlik Kolları'nın 1996 yılında yeniden aktifleştirilmesinde pay sahibi olmuş, daha sonra da Ağrı'da CHP il ve ilçe başkanlıklarında bulunmuştur. 

Daha sonra partiden ayrılan Sayan, 2015 yılında seçimlerinde AK Parti'den milletvekili adayı olmuştur. 

Tüm AK Parti belediye başkan adaylarını görmek için buradan ulaşabilirsiniz

İlgili Haberler