Saygı Öztürk, Muharrem İnce'nin disipline verilip verilmeyeceğini yazdı

Saygı Öztürk, Muharrem İnce'nin disipline verilip verilmeyeceğini yazdı
Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Muharrem İnce’nin CHP’yi hedef alan eleştirilerinden dolayı disipline verilmesinin söz konusu olmadığını öne sürdü.

Öztürk, CHP teşkilatlarının da dün “Bin Günde Memleket Hareketi”ni başlatarak, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için yola çıkan İnce’ye cevap vermemeleri, polemiğe girmemeleri konusunda uyarıldığını hatırlatarak, "Dünkü konuşmaları nedeniyle herhangi bir disiplin soruşturması CHP'nin gündeminde yok. Ancak, bu tür eleştiriler devam ederse süreç içinde ne olacağının da garantisi bulunmuyor.  CHP, İnce'nin bunca eleştiride bulunduğuna, yeni hareket başlatacağını açıkladığına göre kendisinin ayrılmasını bekleyecek" dedi.

Saygı Öztürk’ün yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

DİSİPLİN CEZASI

"İnce'nin parti yönetimine dönük sert eleştirilerine karşın “ilk ve son kez” bir cevap verilmesi uygun bulundu. Dün, İnce ile ilgili  “son”  açıklama yapıldı. Vatandaş nezdinde de İnce'nin açıklaması için “Dağ, fare doğurdu” deyimi kullanıldı. Ayrıca yeni bir hareket başlatan İnce'nin parti üyeliğini sonlandırarak bunu yapmasının daha etik olacağını vurguladılar.

Merak edilen konulardan birisi de şu: Partisine dönük sert açıklamalarda bulunan Muharrem İnce hakkında CHP Genel Merkezi tarafından bir disiplin soruşturması başlatılacak mı? Dünkü konuşmaları nedeniyle herhangi bir disiplin soruşturması CHP'nin gündeminde yok. Ancak, bu tür eleştiriler devam ederse süreç içinde ne olacağının da garantisi bulunmuyor.  CHP, İnce'nin bunca eleştiride bulunduğuna, yeni hareket başlatacağını açıkladığına göre kendisinin ayrılmasını bekleyecek.

"ACİL" KODUYLA UYARI

Muharrem İnce'ye dün verilen cevabın ardından, parti yöneticileri tarafından yeni cevaplar verilecek mi? Bunu araştırdığımda, Genel Başkan, yardımcıları, il başkanları ve diğer parti yönetiminde yer alanların Muharrem İnce'nin konuşmalarıyla ilgili yorumlarda bulunmayacak. Bunun için parti yöneticileri dün acil” koduyla uyarıldı.

Basın toplantısında İnce Millet İttifakının içindeysem, bırakın bu; ayrı bir umut olsun” dedi. Millet ittifakının içinde yer alacağını, su şişeleriyle net bir biçimde ortaya koydu. İnce'nin umut olup olmayacağı, vitrine çıkaracağı kişiler, bundan sonra izleyeceği politika belirleyecek.

O zaman bekleyelim, görelim…"