Seçim dönemi provokasyonlar mı olacak

Genel seçimlere çok az bir sürenin kalmasıyla siyasi gerilim arttıkça artıyor.

Bayramın ilk günü deprem bölgesine giden ve Adıyaman'da ziyaretlerde bulunan Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyareti sırasında sözlü taciz ve arbede yaşandı.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya paylaşımında "Seçim dönemi provokasyonlar olmasını bekliyorum, sizden ricam, sakin olmanız" dedi.

Akıllara hangi provokasyonlar olacak sorusu geldi.

Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman Belediye Mezarlığı'nda bir kişinin sözlü tacizine maruz kalması sonrasında, ziyaret ettiği Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi'nde de arbede yaşandı.

Türbe önündeki bir grup, aralarında CHP'lilerin de bulunduğu grubu yuhaladı.

CHP'li Özgür Özel de o anlarda halen türbenin avlu bölümündeydi.

İki grup arasındaki atışma, fiziki müdahale seviyesine de vardı.

Kısa süren arbede sonrası CHP'li grup uzaklaşırken, türbe çevresinde kalan kişilerden biri "Buraya gelmeyin" diye bağırdı.

Olayların ardından Twitter'da paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, "Söz konusu olan çok büyük para. Bu yüzden seçim dönemi provokasyonlar olmasını bekliyorum. Gerçeklerin üstünü örtmeye, gerçekleri eğip bükmeye çalışacaklar ama bilin ki mesele sadece para, sizin çalınan paranız. Sizden ricam, sakin olmanızdır. Bu işi ancak birlikte başarabiliriz" dedi.

Saldırının ardından Kılıçdaroğlu ile Sırrı Süreyya Önder arasında yapılması planlanan görüşme iptal edilmek zorunda kalındı.

Bu olaydan önce de Adıyaman Belediye Mezarlığı'nı da ziyaret edip depremde hayatını kaybedenlerin mezarları başında duaya katılan Kılıçdaroğlu'na bir kişi sözlü tacizde bulundu.

O kişinin "Bu Fatiha okumayı bilmiyor ki, sen buna neden Fatiha okutturuyorsun?" diye bağırdığı duyuldu.

Bağıran kişi çevredekilerin tepkisiyle karşılaştı ve olay yerinden uzaklaştırıldı.

Bu tatsız olaylarla birlikte seçim döneminde etik ve ahlaki değerlerin gözetilmediği yorumları yapıldı.

Yazarın Diğer Yazıları