Şehit kaymakam Muhammed Fatih Safitürk mezarı başında dualarla anıldı

Şehit kaymakam Muhammed Fatih Safitürk mezarı başında dualarla anıldı
Mardin'in Derik ilçesinde 4 yıl önce PKK terör örgütü tarafından katledilen şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, memleketi Sakarya'da mezarının başında anıldı.

2016 yılında Mardin'in Derik ilçesinde halk düşmanı PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu şehit düşen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, memleketi Sakarya'da düzenlenen törenle mezarı başında anıldı. Törene başta Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım olmak üzere şehidin  eşi Ayşegül Safitürk, yakınları ve kent protokolünden isimler katıldı. 

20201111-2-45317871-59686131-web.jpg

Neviye Mahallesi'ndeki kabristanlıkta düzenlenen tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Şehit kaymakam ve tüm şehitler için dua edilen törende, Safitürk'ün eşi Ayşegül Safitürk ile bazı yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. 

20201111-2-45317871-59686134-web.jpg

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, yaptığı konuşmada, şehit Safitürk'e dua, minnet ve şükranlarını gönderdiğini söyledi.

Türk milletinin, yeryüzünde hiçbir millete nasip olmayacak kadar şerefli bir millet olduğunu vurgulayan Kaldırım, şöyle devam etti:

20201111-2-45317871-59686135-web.jpg

"Bu topraklar hep kahramanlar, yiğitler, asil insanlar yetiştirdi. Bunun en güzel örneği de Muhammed Fatih kardeşimizdir. Sakarya'nın bağrından çıkmış, bu aziz millete vefa göstermek için hizmet kervanına katılmış, Türkiye'nin değişik yerlerinde çalışmış, hizmet etmiş, görevi başında en onurlu ve şerefli şekilde şehadete yürümüş bir kardeşimizdir. Bu milletin asaletini, şerefini, izzetini şehidimizde görmek mümkündür. Allah kendisinden, ailesinden, eşinden ve yavrularından ebediyen razı olsun." 

Ülkenin önemli mücadeleler verdiğini belirten Kaldırım, bu mücadeleyi sorumluluk bilinciyle çok çalışarak, gayret ederek, işin hakkını vererek, gece gündüz uyumadan seferber olarak verdiklerini ifade etti.