Şehit Muhammed Safitürk'ün akrabasından yürek yakan paylaşım!

Şehit Muhammed Safitürk'ün akrabasından yürek yakan paylaşım!
Terör örgütü PKK’nın kurduğu hain pusuyla şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün akrabası Sefa Özkaya, “Tanıdığım en idealist devlet adamlarından biriydi” dediği Safitürk’ün, Derikli kız çocuklarını okuttuğunu şehit olduktan sonra öğrendiklerini söyledi.

10 Kasım 2016 tarihinde Mardin Derik’te görev yaparken masasının altına konulan bombayla şehit edilen kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün kuzeni Sefa Özkaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yürekleri dağladı.

Şehit Safitürk ile kuzen çocukları olduklarını belirten Özkaya, “Tanıdığım en idealist devlet adalarından biriydi. Hiç söylememişti, Mardin/Derikli kız çocuklarını okuttuğunu biz sonradan öğrendik. Derik kalkınsın diye zeytin projesi yaptı. Karıncaya zarar vermeyen bu adamın masasının altında bomba patlattılar.” dedi.

Şehit Safitürk’ün çok alçak gönüllü olduğuna dikkat çeken akrabası Özkaya, “Görev yaptığı yerdeki insanlar ona saygı gösterince sıkılıp utanırdı. Yaşlı birini görünce ellerini önüne bağlamadan rahat edemezdi. Derik'e kaymakam olarak gideceği zaman hiç tereddüt etmedi. "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" dedi.” ifadelerini kullandı.

"ASIM BABASININ YOLUNDAN GİDİP İNSAN KAZANACAK"

Şehit Kaymakam Safitürk’ün akrabası Özkaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şöyle devam etti:

Geride "Vatan sağolsun, biz evlâdımızı boşuna şehit vermedik. Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır." diyen bir ana-baba, gönlü yaralı eşi Ayşegül ve babasının artık mezarı ile teselli bulan 3,5 yaşındaki Asım'ı bıraktı. Asım büyüyecek, babasının yolundan gidip insan kazanacak.