Serbest bırakılan İsrailli rehine: Hamas bize iyi davrandı

Serbest bırakılan İsrailli rehine: Hamas bize iyi davrandı
Hamas'ın dün serbest bıraktığı 85 yaşındaki İsrailli kadın esir Yochaved Lifshitz'in ‘kendilerine iyi davranıldığı’ yönündeki ifadeleri İsrail'de tepkilere neden oldu.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün gece iki İsrailli kadını serbest bıraktı.

elsikisma.jpgSerbest bırakılanlardan Yochaved Lifshitz yaşadıklarını şöyle anlattı:

– “Kur’an’a inanan insanlar olduklarını ve bize zarar vermeyeceklerini söylediler. Tünellerdeki kendi koşullarının aynısını bize de sağladılar.

– Önce 25 kişinin toplandığı büyük bir salona vardık ve birkaç saat sonra insanları ayırıp ayrı bir odaya koydular. Bize bağlı bir doktor vardı ve birkaç günde bir neler olup bittiğini görmeye geliyordu.

– Doktor mutlaka ilaç getiriyordu. Toplamda 5 kişiydik ve her birimizin başında bir koruma vardı. Davranışları iyiydi, bizimle tüm ayrıntılarıyla ilgilendiler.”

“AÇIKLAMA YAPMASINA İZİN VERMEK HATAYDI”

Canlı olarak yayımlanan açıklamalar, İsrail’de bir kesimin tepkisini çekti.

İsrail devlet televizyonu KAN, İsrail için yayın yapan bir kuruluştan alıntıladığı açıklamada, “Lifshitz’in canlı yayında açıklama yapmasına izin vermek hataydı” ifadelerine yer verdi.

Ülkenin basketbol takımının medya sorumlusu Roy Cohen de sosyal medya hesabından, “Bu basın açıklamasının yapılmasına izin verilmesi eleştirilmeli” yorumunu yaptı.

hamasrehine.webp“HAMAS ONU GERİ ALSIN”

İsrailli bir sosyal medya kullanıcısı “Geri gelmesi talihsizlik, Hamas onu geri alsın” şeklinde paylaşımda bulunurken, bir başkası da 85 yaşındaki Lifshitz için “solcu çöp” ifadesini kullandı.

hamasrehine2.jpgHaaretz’in diplomasi muhabiri Amir Tibon, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu destekçilerinin Lifshitz’e “öfkeyle saldırdığını” belirtti.

hamasrehine3.jpg

hamasrehine4.jpg

İlgili Haberler