Serbest bırakılan Uygur Türklerinden İYİ Parti'ye teşekkür ziyareti

Serbest bırakılan Uygur Türklerinden İYİ Parti'ye teşekkür ziyareti
Günlerce tutuldukları Atatürk Havalimanı Polis Merkezi'nden serbest bırakılan ve Türkiye'ye girişine izin verilen Uygur Türkleri, olayın takpçisi olan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

Çin’deki insanlık dışı uygulamalardan kaçarak hayatlarını kurtarma telaşı ile Türkiye’ye sığınan 11 Uygur Türk’ü, günlerce tutuldukları polis merkezinden serbest bırakılıp Türkiye'ye giriş yapma izni verildi.

11 Uygur Türkü, yaşadıkları sıkıntıları gündeme getiren İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu ziyaret ederek Kavuncu ve İYİ Partililere teşekkürlerini iletti.

Göreve gelir gelmez ilk olarak bizzat Atatürk Havalimanı Polis Merkezine giderek orada tutulan Uygur Türklerinin durumunu inceleyen Kavuncu, İYİ Parti'nin çabalarının sonucunu almaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti.

Kavuncu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in her fırsatta Doğu Türkistan’daki zulüme değindiğini ve devlet yetkililerine her daim çağrıda bulunduğunu hatırlatarak İYİ Parti’nin soydaşlarımızın her daim yanında olduğunu belirtti.

Doğu Türkistan’daki Uygur Türlerinin yaşadıklarının tamamen insan hakları ile ilgili bir mesele olduğunun altını çizen İYİ Parti İstanbul İl Başkanı, meselenin siyaset üstü olduğunu, bundan sonra da soydaşın, mağdurun yanında yer alarak çözüm olmaya devam edeceklerini ifade etti.

11 Uygur Türküne ziyarette, Araştırmacı Yazar Hamit Göktürk de eşlik etti. Ziyaret sonrası Buğra Kavuncu’ya Doğu Türkistan’a özel sanza (sütlü ekmek) hediye edildi.

İlgili Haberler