Şevket Apuhan: "Suriye topraklarına kin mi ekiyorum?"

Şevket Apuhan: "Suriye topraklarına kin mi ekiyorum?"
Ekonomist Şevket Apuhan, Suriyeliler ile ilgili attığı tweet nedeniyle halkı kin ve nefrete teşvik etmekten 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor.

Ümit Karadağ - Yeniçağ

Ekonomist ve Yazar Şevket Apuhan, geçtiğimiz yıl Twitter hesabından “Yalnız biz değil, ÖSO komutanları da savaşabilecek durumda olduğu halde Türkiye’de keyfine bakan Suriyelilere kızıyor ve hain olarak nitelendiriyor” şeklinde attığı tweet nedeniyle halkı kin ve nefrete teşvik etmekten 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor. Apuhan, Eylül ayında hakim karşısına çıkacak. Açılan davaya tepki gösteren Apuhan konuyla ilgili Yeniçağ gazetesine konuştu.

İşte Apuhan’ın o açıklamaları:

“SURİYE TOPRAKLARINA KİN Mİ EKİYORUM?”

“Biz tam olarak şunu söyledik, savaşabilecek yaşta, durumda olup savaşmayanları yalnızca biz de ÖSO da hain olarak nitelendiriyor. O dönemde basında da böyle haberler vardı. ÖSO komutanları çağrıda bulunuyordu. Bu ifadede hangi halkı tahrik ediyorum ya da Suriye topraklarına kin mi ekiyorum? İlginç bir şey yani, burası Türkiye… Biz başka bir ülke ile ilgili yorum da bulunmuşuz.

“TÜRK YARGISININ BU KONU İLE NE İLGİLİSİ VAR?”

Türkiye’nin de desteklediği askeri bir oluşumun, asker aradığını. Orada da asker olabilecek insanların Türkiye’de bulunduğunu belirttik. Suriye’de kurulup, Suriye’de faaliyet gösteren bir oluşum. O zaman bu kararın Suriye’de hakim ve savcılar tarafından görülmesi gerekiyor. Türk yargısının bu konu ile ne ilgisi var? Bu konu neden Türk halkını kin ve nefrete teşvik etmiş olsun ki? Olsa olsa Suriye’nin meselesi olur.

“TÜRKİYE SAVAŞIYOR, SEN NEDEN GEZİYORSUN?”

Biz özellikle belirtiyoruz, yaşlılar, hastalar, kadınlar, çocuklar değil; eli silah tutanlar. Türk Ordusu, ÖSO ile ortak operasyon yapıyor, çalışıyor. Türkiye orada savaşıyor, sen neden burada geziyorsun? Esad’la görüşmelere başlanıp, bu mesele iki ülke tarafından ele alınmalıdır.”

sevvv.jpg

 

14c5e43a-84e0-40e5-907e-c320874b0c5d.jpg

TÜRKKAN'DAN DESTEK

Yeniçağ'ın gündeme getirdiği davanın ardından Şevket Apuhan'a desteklerini açıklayan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Twitter hesabından "Bu twitinden dolayı @SevketApuhan hakkında dava açmak, adaletiniz batsın dememiz için yeterli bir sebep" paylaşımında bulundu.

Türkkan, mahkeme günü Apuhan'a destek için duruşma salonunda olacaklarını ifade etti.

İlgili Haberler