Sezen Aksu da oradaydı! İlk taşı günahsız olanınız atsın. Hepiniz oradaydınız

Sezen Aksu da oradaydı! İlk taşı günahsız olanınız atsın. Hepiniz oradaydınız
Ünlü şarkıcı Sezen Aksu'ya şarkısında kullandığı sözler nedeniyle yandaş medyanın tepki göstermesi, FETÖ'nün yayın organları ve bugün iktidara yakın olan medyanın PKK açılımı ve 12 Eylül referandumundaki yayınlarını akıllara getirdi.

HABER MERKEZİ-YENİÇAĞ

Ünlü şarkıcı Sezen Aksu şarkısı Şahane Bir Şey Yaşamak''ta kullandığı ''Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem''e'' sözleri nedeniyle yoğun tepkilerin odağında bulunuyor.

PKK açılımı ve 12 Eylül referandumuna verdiği destek ile bilinen Sezen Aksu, o dönemlerde yandaş edyanın gözdesi halindeyken, bugün şarkısının sözleri nedeniyle aynı yandaş medya tarafından linç ediliyor.

Sezen Aksu''yu hedef alan yandaş medyanın PKK açılımı ve FETÖ''nün ''Evet'' çıkması için elinden gelenin fazlasını yaptığı 12 Eylül referandumundaki tavırları ise hafızalardaki yerini koruyor.

İLK TAŞI GÜNAHSIZ OLANINIZ ATSIN

Yandaş medyanın bugünkü tavrı, "İlk taşı günahsız olanınız atsın" sözünü akıllara getirdi. 

AKREP NALAN SEZEN AKSU''YA TARİHİ YANIT

Sezen Aksu konusunda ilk taşı atan günahsızlardan biri Akrep Nalan oldu.

''Akrep Nalan'' lakabıyla tanınan oyuncu Nalan Açın, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı: 

"Ah Sezen Aksu. 2010 referandumunda yüksek sesle ''Evet'' diyeceğini ifade ederken, bizim gibi ''Hayır'' diyenlere, ''İki cihanda da lekelisiniz'' derken bugün seni o lekelilerin koruyacağını nereden bilecektin."

FETÖ''NÜN YAYIN ORGANLARI ''ZAFER'' İLAN ETMİŞTİ

12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleşen ve Türkiye tarihindeki en karanlık seçimlerinden olan referandumun ardından FETÖ''nün yayın organları Zaman, Taraf ve Bugün gazeteleri adeta zafer ilan etmişti.

O tarihlerde ortaya çıkan ve binlerce pusulaya ''Evet'' mührü vurulan görüntüler hiçe sayılmış, yasaya göre kabul edilmeyen mühürsüz oyları Yüksek Seçim Kurulu son anda geçerli saymış ve 2.5 milyon şaibeli oyun olduğu iddia edilen referandum yüzde 51.21 olarak kabul edilmişti.

FETÖ yayın organları ise referandum sonuçlarını "Milletin darbesi", "Demokrasinin zaferi" ve "Halk yönetime el koydu" gibi manşetlerle duyurmuştu.

İşte o gazetelerin referandumdan bir gün sonra 13 Eylül 2010 tarihli manşetleri:

İlgili Haberler