SGK Uzmanı Özgür Erdursun acı rakamı açıkladı 'Milyonlarca emekli ve işçinin cebine giren ücret cayır cayır yanacak

SGK Uzmanı Özgür Erdursun acı rakamı açıkladı 'Milyonlarca emekli ve işçinin cebine giren ücret cayır cayır yanacak
Ünlü SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücret sonrası milyonlarca vatandaşı üzecek bir açıklamada bulundu.

Ünlü SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücrette gelen zammın ardından yeni yılda yapılacak olan diğer zamlar ile ücretin eriyeceğini açıkladı.

Milyonlarca çalışan ve emeklinin gözü yapılacak olan ücret zammına odaklanmıştı. Cuma günü planlanan komisyon toplantısı dün yaşanan bir gelişme ile erkene alındı.

asgari-ucret-1512.jpg

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asgari Ücret Komisyon üyelerini ve bakanı Beştepe’ye çağırmıştı. Beştepe’deki toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretin yüzde 49 oranında artış yapılarak 17 bin 2 TL olduğunu açıkladı.

Asgari ücret zammının açıklamasıyla yılsonu gelecek olan zamlarda merak konusu oldu. Ünlü SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücrette gelen zammın ardından yeni yılda yapılacak olan diğer zamlar ile ücretin eriyeceğini belirtti.

para-5.jpg

Erdursun, 17 bin TL olacağını sürekli dile getirdiğini söylerken, “Çünkü geçmişteki artışlara baktığımız zaman hükümetin şu anki enflasyonla da bir mücadelesi var. Enflasyon artmasın diye daha az oranda artış yapılacaktı. Şu anda yapılan artışın seçim öncesi olduğu için daha yüksek bir artış olarak görüyorum. Belki de çok düşük olabilir ama seçim olmasa bu artışın daha iyi olmayacağını da muhakkak söylememiz gerekiyor.” dedi.

Asgari ücret artışıyla diğer ürünlerde fiyat artacak algısının doğru olmadığını aktaran Erdursun, “Asgari ücrete zam yapılmasaydı emekli aylıktan da zam yapılmasın. Ocak ayında yine her şeyin fiyatı artacak. Sadece ücretlere bağlı olarak artış yapılmıyor ki şimdi Ocak ayına girdiğimizde devlet kendi gelirlerine vergilere yüzde 58 oranında artış yapacak. Öyleyse ona artış yapmasın.” ifadelerini kullandı.

ozgur-erdursun-2.jpg

Hükümetin kendi gelirlerini yüzde 58 arttıracağını vurgulayan Erdursun, “1 Ocak’tan itibaren devlet her şeye zam yapacak. Yüzde 49 asgari ücret artışında cebe giren para fazlası ile vergilere gidecek. Kısacası asgari ücret artışı, devletin kendi gelirini artırmasında daha az oranda zam yapıldı.” söyleminde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.