Kaçak saraydaki yolsuzluğu anlattı

Kaçak saraydaki yolsuzluğu anlattı
CHP lideri, partisinin grup toplantısında rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerinden hükümete yüklenip, yeni inşa edilen Cumhurbaşkanlığı sarayındaki yolsuzluklara vurgu yaptı.

Kaçak saraydaki yolsuzluğu anlattı

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “21. Yüzyılın Türkiye’sinde 3 milyon insan işsizken padişah bozuntusu birisi kendisine saray yaptırıyor” dedi. Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin bu iktidardan kurtulması lazım, demokratik yollardan. Sandığa gideceğiz ve bitireceğiz. Bu terazi bu sıkleti çekmiyor” diye konuştu. CHP lideri, şunları söyledi:

Girerseniz kirlenirsiniz
“Dedim ki ‘Bu saraya girmeyin, girerseniz kirlenirsiniz.’ Çünkü kaçak, hukuk devletinde kaçak saray olmaz. Atatürk Orman Çiftliği arazisi, Ankara’nın göbeğinde, yeşil alan. Tuttunuz yüzlerce ağacı katlettiniz, kendine saray yapıyor. İlk yaptıkları iş Kamu İhale Yasası’nda bir değişiklik yaptılar. Usulsüz yapacaklar ya, usulüne uydurmaya çalışıyorlar. Getirdikleri değişiklik şu, ‘2008 tarihinde yaptılar, özel güvenlik tedbirleri alınması gereken yapım işleri Kamu İhale Yasasının dışında kalır’. Ve kanunun alt yapısını oluşturdular. Sonra TOKİ’ye verdiler. Üçüncü aşamaya geçtiler, TOKİ inşaat işini ikiye ayırıyorum dedi. Dördüncü aşamaya gittiler firmayı buldular.  Beşinci iş önce kaba inşaatı verdiler 68 milyon 490 bin liraya kaba inşaatı yaptırdılar. 2013’ün Mart ayında ince işleri de o firmaya verdiler, 351 trilyon lira.”
Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Kaçak sarayda yapılan yolsuzluk rakamlarını vereceğim. Bu rakamlar benim rakamlarım değil. TBMM adına kamu hesaplarını denetleyen Sayıştay denetçilerinin raporlarındaki rakamlar. Yapılan iş makineyle yumuşak ve sert toprak kazınması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının verdiği fiyat metreküp itibarıyla 310. Müteahhide ne veriyorlar biliyor musunuz yüzde bin 120 fazlasıyla veriyorlar. Çakıl serilmesi yüzde 1915 fiyat farkıyla verilmiş. Bakın İngiltere Başbakanı nerede oturuyor, Amerikan Devlet Başkanı nerede oturuyor, Putin nerede oturuyor, bakın Bülent Ecevit nerede oturdu.”

En büyük günah
Devleti yönetenlerin kul hakkı yememesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: “Kul hakkı yemek en büyük günah. Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. En büyük günahı işleyene neden oy veriyorsun? Efendim çalıyor ama iş de yapıyor. Müslümanlıkta böyle bir kural yok. Çalmayacaksın, adam gibi de iş yapacaksın. Hesap vermek onurlu insanların görevidir. Yoksul insanların vergileriyle kendine bin odalı saray yaptırıyorsun. O sarayı CHP iktidarında ODTÜ’ye tahsis edilecek. Bu iktidar bitmiştir. Lüks içinde yaşıyorlar. Gırtlaklarına kadar dolarlara boğulmuş durumdalar.”