Korsanlar Türk gemisini bastı

Korsanlar Türk gemisini bastı
Korsanlar yine rahat durmadı ve Afrika açıklarında seyreden bir Türk petrol gemisine saldırdı. Çoğunluğu Somalili olan korsanların saldırıları, “Kaptan Phillips” adlı ABD yapımı filme de konu olmuştu.

2 denizci rehin alındı
Kamerun’dan Fildişi Sahilleri’ne giderken korsanların baskınına uğrayan Türk gemisindeki 2 denizcinin rehin alındığı bildirildi. Petrol gemisinin mürettebatı, uzun namlulu silahlarla saldıran korsanlardan saklanmak için panik odasına kaçtı.  odaya ulaşamayan denizciler Emrah Samancıoğlu ve Murat Yılmaz korsanlar tarafından alıkonuldu.  8 korsan, gemideki değerli eşyaları da alarak kaçtı.

Filme de konu olmuştu
Kaçırılan denizcilerle ilgili açıklama yapan firma yetkilileri, korsanların fidye istediğini belirtti. Yetkililer panik odasına saklanan diğer 12 kişinin gemiyle seyrine devam ettiğini ifade etti. Daha önce de  Somalili korsanlar, bölgede seyreden gemilere saldırmış, bu saldırılardan Türk gemileri de nasibini almıştı.  bu saldırılar, başrolünde Tom Hanks’in oynadığı “Kaptan Phillips” adlı bir filme de konu olmuştu.