Mesajlarınız başka telefonlara gidebilir. Dikkat SIM kartları bu yöntemle ele geçiriyorlar Yasadışı yollarla çalışan, insanların bilgilerini ele geçiren hacker’ların bu alandaki yeni yöntemlerinden biri “SIM Swapping” yani SIM değiştirme saldırısı oldu. Özellikle şirket çalışanlarını hedef tahtalarına alan hacker’lar, bu yöntemle şirket verilerinden bitcoin hesaplarına hatta kullanıcının tüm sosyal medya hesaplarına erişim sağlayabiliyor.
ABD'den Rusya'ya şok saldırı iddiası ABD'de Joe Biden yönetiminin, Rusya'nın "Solar Winds" siber saldırılarına karşılık önümüzdeki haftalarda bu ülkeye bir dizi siber operasyon ve ekonomik yaptırımla yanıt vermeye hazırlandığı iddia edildi.
Microsoft’tan Çin’e büyük suçlama ABD’li teknoloji devi Microsoft, Çin'i ABD'deki çok sayıda kurum, kuruluş ve şirketin elektronik postalarına siber saldırı düzenlemekle suçladı.
Bilgisayar korsanları orduya ait internet sitelerini ele geçirdi Myanmar’da halk, 8 Kasım 2020’de yapılan seçimlerde hile olduğunu öne sürerek 1 Şubat’ta yönetime el koyan Myanmar Ordusu’nu protesto etmeye devam ediyor. Protestoların 12. gününde “Myanmar Hackers” olarak bilinen bilgisayar korsanlarının siber saldırıları sonucu Myanmar ordusuna ait bazı internet siteleri ve devlet televizyonu ele geçirildi.
Microsoft'tan büyük itiraf. Ruslar sızdı Microsoft yaptığı açıklamada, ABD kurumlarına yönelik siber saldırının arkasında bulunan Rus hackerların, şirketin kaynak kodlarının belirli bir kısmına eriştiğini açıkladı.
3 yılda 325 bin siber saldırı engellendi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’de 3 yılda 325 bin siber saldırının engellendiğini belirtirken Türkiye’nin bir önceki yıla göre 23 sıra birden yükselerek dünyada en güvenli 20 ülkeden biri olduğumuzu belirtti.
Fransız web sitelerine siber saldırı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtı tutumu ve ülkede Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli karikatürlerin yayınlanmasına tepki olarak başlatılan Fransız ürünlerini boykot kampanyalarının ardından birçok Fransız internet sitesine siber saldırı düzenlendi.
İngiltere'den Rusya'ya 'siber saldırı' suçlaması İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Rus askeri istihbaratının, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın düzenleyici kuruluşlarına siber saldırı yaptığını iddia etti.
İngiltere'den Rusya'ya şok suçlama İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın düzenleyici kuruluşlarına, Rus askeri istihbaratı tarafından siber saldırıda bulunulduğu belirtildi.
Siber saldırı can aldı… Hemen harekete geçildi: Böylesi de ilk kez Son dakika haberleri.. Almanya’da dün sağlık merkezlerine yapılan siber saldırı sonucu bir kişi hayatını kaybetti. Alman savcılar, Düsseldorf kentinde meydana gelen olay hakkında ‘cinayet’ soruşturması başlattığı belirtildi.
Korona virüs aşı çalışmalarına değil insanlığa bir saldırı aşı geliştiren devletler hedefte, veriler güvende değil Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret Şirketi (STM) Covid-19 aşı geliştirme çalışmalarına yönelik rapor hazırladı. Raporda, ulusal ve uluslararası aşı çalışmalarında siber saldırıların olduğuna dair verilere ulaşıldığı belirtildi. Bu yüzden aşı çalışmalarında elde edilen bilgiler, formüller, çıktılar vb. daha pek çok verinin saklandığı ortamların güvende tutulması gerektiği kaydedildi.
Tesla'nın CEO'su Elon Musk saldırıya uğradı ABD Adalet Bakanlığı, bu hafta içerisinde adı açıklanmayan bir şirkete siber saldırıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle bir Rus vatandaşının gözaltına alındığını duyurdu. Söz konusu şirketin, Elon Musk’a ait Tesla şirketi olduğu ortaya çıktı.
Ünlü iç giyim markası Penti siber saldırıya uğradı Ünlü iç giyim markası Penti, müşterilerine gönderdiği mesajla siber saldırıya uğradıklarını duyurdu. Penti tarafından müşterilerine gönderilen mesajta, "Değerli müşterimiz, sistemlerimizin siber saldırıya maruz kaldığını tespit ettik" ifadeleri kullanıldı.
E-bebek’e siber saldırı: 20 milyon fidye istediler “Şifreleme atağına” uğrayan e-bebek’in internet sitesine ulaşılamıyor. Hackerların verileri çözmek için 20 milyon lira fidye istediği iddia edilirken e-bebek’in kurucusu Erdoğmuş, bir kart verisinin bile sızmadığını belirtti.
Birleşmiş Milletler’den korkutan açıklama: Biyolojik terörü hortlatabilir Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının dijital teknolojinin kötüye kullanılması, siber saldırılar ve biyolojik terör gibi yeni terör saldırılarını beraberinde getirebileceği uyarısında bulundu.
İBB Sözcüsü Murat Ongun açıkladı: “Askıda Fatura sistemine saldırı” İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından Askıda Fatura uygulamasının internet sitesine yurtdışı kaynaklı bir siber saldırı gerçekleştiğini açıkladı.
Türkiye'ye yoğun siber saldırı Google’a erişim sorunun yaşanmasının ardından gözler siber saldırı haritasını gösteren Parsecure Map’e çevrildi. Parsecure Map'te Türkiye'ye yoğun bir saldırı olduğu görüldü.
Japon devine siber saldırı Mitsubishi Elektrik, büyük çaplı siber saldırıya uğradığını açıkladı. Saldırıda kamu kurumlarıyla yazışmalarında aralarında olduğu bilgiler çalındı.
Türk hackerlardan Yunanistan'a siber saldırı Yunan milli istihbarat teşkilatı, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Millet Meclisi ve Ekonomi Bakanlığı kurumsal internet siteleri Türk hackerlar tarafından çökertildi.
Türkiye’ye siber saldırılar devam ediyor Geçtiğimiz Pazar günü başlayan Türkiye’ye yönelik saldırılar devam ediyor. Başta operatörler olmak üzere bazı bankalar da saldırılardan nasibini almış durumda. Peki saldırılar ne kadar sürecek?
İki büyük kuruma siber saldırı! Garanti Bankası ve Türk Telekom dün siber saldırıya uğradı. Garanti Bankası'nın internet şubesine uzun süre erişilemedi. Türk Telekom'un hizmetinde aksamalar oldu.
Kişisel verilerin işlenmesi siber tehdit oluşturuyor Yapay zeka, otonom sistemler, nesnelerin interneti (IoT) gibi teknolojilerle kişisel verilerin kötü amaçlarla işlenerek birer siber saldırı aracına dönüşmesi, güvenlik açıklarını beraberinde getiriyor.
Hackerlar en çok sağlık sektörüne saldırıyor Sigorta şirketi Chubb'ın "Rakamlarla Siber Saldırılar: Son 10 yılda Riskler ve Maliyetler" raporuna göre, siber saldırıya en çok sağlık sektörü maruz kalıyor.
Siber saldırılar için otomatik zafiyet taraması yapılmalı STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ tarafından hazırlanan raporda, siber tehditlerin artık daha geniş bir saldırı alanına sahip olduğuna dikkat çekilerek firmaların otomatik zafiyet taraması yapması gerektiği belirtildi.
Çin’den ABD’ye siber saldırı Çin’den ABD’ye büyük bir siber saldırı gerçekleşti. Çin hükümetine bağlı bilgisayar korsanları ABD donanmasına ait çok hassas bilgileri çaldı. Ele geçirilen bilgiler arasında füze savunma sistemlerine ait hassas datalar da bulunuyor.
Kuzey Kore, Türk finans kuruluşlarına siber saldırı Siber güvenlik uzmanları, Kuzey Kore’nin Türk finansal sektörüne kapsamlı bir siber saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.
"Bilgilerimiz saldırıya açık durumda" CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, "referandum gecesi de siber saldırılar olacaktır, bu saldırıların ortadan kaldırılması için gerekli tedbirlerin alınması şart" dedi.
Moskova'ya bir şok daha! ABD yönetimi, "başkanlık seçimlerine siber saldırı yoluyla müdahale etmekle" suçladığı Moskova'ya karşı 2 Rus istihbarat kuruluşu, 3 Rus şirketi ve 6 kişiyi "kara liste"ye ekledi.
Türkiye’de seçim güvenliği yok! Uzmanlar, ABD başkanlık seçimine Rusya’nın müdahale ettiği iddialarının ışığında Türkiye’de veri tabanı incelemesi yapılmadığı için planlanan anayasa referandumuna siber yolla müdahalenin çocuk oyuncağı olduğunu söyledi.
Siber saldırılar tavan yaptı 15 Temmuz sonrasında artan siber saldırılar şirketleri alarma geçirdi. Dev bir market zincirinin POS cihazları devre dışı kalırken hacker olayı çözmek için 1 milyon dolar istedi. Sorun Türkiye'de 250 bin TL'ye çözüldü.
ABD’deki siber saldırıyı onlar üstlendi ABD'de yaşanan ve tarihin en büyük siber saldırısı olarak kayıtlara geçen saldırıyı, New World Hackers ( Yeni Dünya Hackerları) isimli grup üstlendi.
Siber saldırı Dünya'yı şoke etti Bilgisayar korsanları dünyayı etkisine alan öyle bir saldırı gerçekleştirdi ki bilimkurgu filmleri adeta gerçek oldu. Saldırı sonucu korsanlar evimizde internete bağlı ne cihaz varsa ona ulaştı.
İnternette dev siber saldırı! Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Amerika'da yaşanan bir siber saldırı vakası nedeniyle Twitter, Spotify, Netflix gibi birçok sitede dünya genelinde sorun yaşandığını bildirdi.
ABD Rusya'ya saldıracak! CIA, Demokrat Parti'nin seçim kampanyasını hedef aldığı iddia edilen Rusya'ya karşı siber saldırı yapacak.
ABD'de seçimlere siber saldırı kaygısı Özel bir Amerikan istihbarat firması, ABD'de seçim veri tabanına yapılan siber saldırıların Rusya kaynaklı olduğuna ilişkin yeni bulgulara ulaşıldığını iddia etti.