Sivasspor-Beşiktaş 1-2 (Maç özeti)

Sivasspor-Beşiktaş 1-2 (Maç özeti)
Spor Toto Süper Lig'de haftanın kapanış maçında Sivasspor ile karşılaşan Beşiktaş, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak çok değerli bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasının kapanış maçında Demir Grup Sivasspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Son haftalarda oldukça formda olan Beşiktaş bu performansını Sivasspor deplasmanında devam ettirmek için sahaya çıktı. Normal görüntüsünün ve temposunun uzağında kalmasına rağmen Beşiktaş golcüsü Burak Yılmaz ile ayakta kaldı ve 2-1'lik galibiyetle sahadan ayrıldı.

Alınan bu sonuçla Beşiktaş puanını 56'ya yükseltti. Sivasspor ise 35 puanda kaldı.

MAÇ ÖZETİ

Karşılaşmanın ilk şutu 9. dakikada Sivasspor cephesinden geldi. Uğur'un sol kanattan yaptığı ortada savunmanın uzaklaştıramadığı topa uzaklardan Hakan Arslan vurdu, çerçeveyi tutturamadı.

Maçta 10 dakikalık dilim geride kaldı. Her iki takım da istedikleri gibi oyuna başlayamadı ve kontrolü sağlayamadılar. Sivasspor daha fazla topun sahibi olarak dikkat çekti ama Beşiktaş savunmasını aşmakta bir hayli zorlandılar. Soğuk havanın da oyuncuları etkilediği gözüktü.

Dakikalar 10'u gösterdiğinde bu kez yüklenen taraf Beşiktaş oldu. Beşiktaş ayağa paslarla çok iyi çıktı. Ljajic'in derinlemesine pasıyla sol kanattan savunma arkasına sarkan Lens'in son çizgiden yaptığı ortada kale önündeki Burak'tan önce araya giren savunma topu kornere yolladı.

Beşiktaş maçta ağırlığını yavaş yavaş koymaya başladı. 12. dakikada sağ kanattan iyi bindiren Gökhan Gönül önünü boşaltıp ortasını yaptı, ön direkteki Burak Yılmaz'dan önce topa dokunan savunma bir kez daha meşin yuvarlağı kornere gönderdi. Korner atışında önüne düşen topta yakın mesafeden kafa vuruşunu yapan Mirin çerçeveyi bulamadı.

Mücadelenin 22. dakikasında Sivasspor atağında sol çaprazda topu alan Uğur uzak mesafeden sert vurdu. Kaleci Karius üzerine doğru gelen topu iki hamlede kontrol edebildi.

Maçta dakikalar 24'ü gösterdiğinde Ljajic'in pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topu alan Burak Yılmaz, Bjarsymr'le girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Dışarı giden top sonrası hakem köşe vuruşunu işaret ederken Beşiktaşlılar penaltı itirazlarında bulundu. Burak Yılmaz'la Bjarsmyr arasındaki mücadele VAR hakemleri tarafından incelendi ancak herhangi bir ihlal tespit edilmeyince Mete Kalkavan köşe vuruşunun kullanılmasını istedi.

Ljajic'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda arka direkteki Mirin'in gelişine şutunu çizgi üzerindeki Tolgahan nefis bir reaksiyonla çıkardı.

Mücadelenin 31. dakikasında Beşiktaş Vida'nın golü ile 1-0 öne geçti. Ljajic'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direkteki Dorukhan'ın kafayla aşırdığı topa arka taraftaki Mirin vurdu. Üst direkten dönen topa kale ağzında Gökhan vurdu, savunmadan dönen topu son olarak Vida tamamladı. Domagoj Vida, Çaykur Rizespor deplasmanının ardından bu sezonki ikinci golünü attı. Maçın başından itibaren Mirin'in köşe vuruşlarındaki çıkışları Sivasspor kalesinde tehlike yarattı.

Maçın ilk sarı kartı Beşiktaş'tan Vida'ya çıktı. 33. dakikada golü atan Vida, rakibine sert müdahalede bulununca kartı gören isim oldu.

35. dakikada ev sahibi Sİvasspor gole çok yaklaşan taraf oldu. Emre Kılıç'ın savunmanın arasına attığı müthiş pasla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Hakan Arslan bomboş pozisyonda topu yandan dışarı gönderdi.

Maçta dakikalar 39'u gösterdiğinde tansiyon bir anda yükseldi ve Paul Papp ile Medel karşı karşıya geldi. Şilili futbolcu rakibine oldukça sert tepki gösterdi. Ardından hakem ve takım arkadaşları araya girdi. Oyunun soğumasının ardından Mete Kalkavan iki oyuncuyu da sarı kart gösterdi. Sivasspor maçında 40. dakikada sarı kart gören Gary Medel, Ankaragücü maçında cezalı duruma düştü.

Maçta tempo ilk yarının son anlarında bir hayli yükseldi. 42. dakikada penaltı bekleyen taraf bu kez Sivasspor oldu. Sağ kanattan ceza alanına gönderilen topa Rybalka hareketlenmek istedi. Arkasındaki Vida'yla girdiği ikili mücadelede yerde kalan Rybalka ve diğer Sivassporlular penaltı bekledi ancak hakem devam kararı verdi.

Mücadelenin 45 dakikasında Diabate müthiş bir gole imza attı ve skoru 1-1'e getirdi. Beşiktaş'ın kullandığı serbest vuruş sonrası kendi sahasında topu kapan Sivasspor'da Rybalka'nın uzun topuna çok iyi hareketlenen Diabate müthiş bir deparla hem Lens hem Medel'i ekarte etti, sağ çaprazdan karşı karşıya pozisyonda düzgün vurdu.

Maçın ilk yarısı sona erdi ve ekipler 1-1'lik eşitlikle soyunma odasının yolunu tuttular.

Beşiktaş maçın 2. yarısına oyuncu değişikliği yaparak başladı. İlk yarıda oldukça agresif olan Medel 2. 45 dakikada yerini Necip Uysal'a bıraktı.

Mücadelenin 2. yarısı daha düşük tempoda başladı. 55. dakikada Beşikytaş tehlikeli gelen taraf oldu. Necip sağ kanattan savunma arkasına sarkan Lens'e doğru nefis bir derinlemesine top yolladı. Son çizgiye inen Lens'in içeri çevirdiği topa ön direkte Burak Yılmaz hareketlendi ancak meşin yuvarlak kaleci Tolgahan'da kaldı.

Maçta dakikalar 60'ı gösterdiğinde Vida'nın sağ kanattan taşıdığı topu yay üzerinde alan Ljajic'in şutunda top yandan dışarı gitti.

62. dakikada Mirin'in geri pasında kendisine doğru sert şekilde gelen topa vurmak isterken bir an için dengesini kaybeden Karius takım arkadaşlarını korkuttu ancak topu taca göndermeyi başardı.

Maçta dakikalar 67'yi gösteriğinde Kagawa'nın uzun pasıyla savunma arkasına sarkan Burak Yılmaz aşırtma bir vuruşla topu ağlara yolladı ancak ofsayt bayrağı havadaydı.

Şenol Güneş oyuna bir müdahalede daha bulundu ve 68. dakikada Kagawa'nın yerine oyuna giren isim Güven Yalçın oldu.

Maçın 76. dakikasında Beşiktaş inanılmaz bir golü kaçırdı. Ljajic'in ortasında top arka direkte savunmanın anlaşmazlığı sonrası Burak Yılmaz'ın önüne düştü. Karşı karşıya pozisyonda kaleci Tolgahan, Burak Yılmaz'ın şutunda gole izin vermedi.

83. dakikada Sivasspor oyuncu değişikliği gerçekleştirdi. Rybalka yerine oyuna giren isim Mert Hakan oldu.

86. dakikada Beşiktaş son oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Lens'in yerine oyuna giren isim Oğuzhan Özyakup oldu.

Mücadelenin 87. dakikasında Burak Yılmaz sahneye çıktı ve Beşiktaş'ı yeniden 2-1 öne geçirdi. Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta Burak Yılmaz ters köşeye doğru muazzam bir vuruş yaptı. Kaleci Tolgahan'ın yalnızca seyredebildiği top, üst direğin içine çarpıp ağlarla buluştu. Burak Yılmaz bu sezon Süper Lig'deki 14. golünü attı. Bu gollerin 9 tanesi ligin ikinci yarısında Beşiktaş formasıyla geldi.

Maçın 90. dakikasında Sivasspor'da oyuncu değişikliği gerçekleşti. Ndinga yerine oyuna giren isim Arouna Kone oldu. Son oyuncu değişikliği olarak da Emre Kılınç'ın yerine Erdoğan Şenyurt girdi.

90+5. dakikada rakibinin hızlı hücumunu faulle kesen Gökhan Gönül sarı kartla cezalandırıldı.

90+5. dakikada Beşiktaş çok etkili geldi. Burak'ın ceza alanından çektiği şutta savunmadan dönen topa gerilerden gelen Dorukhan çok sert ve düzgün vurdu, kaleci Tolgahan'ın köşede müdahale ettiği top direkten oyun alanına geri geldi.

Hakem maçın bitiş düdüğünü çaldı ve Beşiktaş sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

MAÇIN 11'LERİ

Sivasspor: Tolgahan, Uğur, Braz, Bjarsmyr, Papp, Hakan, Ndinga, Rybalka, Douglas, Emre Kılınç, Diabate

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Mirin, Medel, Dorukhan, Atiba, Lens, Ljajic, Kagawa, Burak Yılmaz.